Велинград - online - Оркестърът се завърна с покана за фестивал на цитрусите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Оркестърът се завърна с покана за фестивал на цитрусите
Публикувано 2013-05-21 08:32:50 от Темпо

Представителният духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” се завърна от участие в Международния фестивал на музикалното изкуство в турския град Мерсин. “Изключително съм доволен от представянето ни! Макар и в редуциран състав, участието ни бе блестящо - музикантите и мажоретките свириха, танцуваха, пяха и се раздадоха докрай. Оценка за нашето представяне бяха аплодисментите на публиката и признанието на домакините, че винаги сме скъпи гости в този далечен и красив град”, каза след турнето диригентът Димитър Лазаров.

1600 километра в едната посока - толкова е пътят до разположения на Средиземноморския бряг Мерсин, само на 80 километра от сирийската граница. След 28 часа пътуване музикантите и мажоретките са настанени в разкошен хотел на брега на морето, а гостоприемството на турските домакини е пословично. В рамките на фестивала, който не е с конкурсен характер, нашият оркестър е направил два концерта, преминали при голям успех. Съставът е изпълнил 4 нови произведения, а в свободното време всички музиканти и мажоретки са носели рекламни тениски на оркестъра и Велинград.
Биляна Масларова, ръководител на мажоретния състав, разказва, че вече имат покана за големия фестивал на цитрусите, който от години се провежда през месец ноември в Мерсин. По време на фестивала участниците свирят и танцуват на платформи, отрупани с оригинално подредени цитрусови плодове, с които регионът е известен. Отличното представяне им е донесло и покана за участие във фестивал в Северен Кипър, но всичко ще зависи от финансовите възможности.
По обратния път за България правят малко отклонение от маршрута, за да видят Кападокия и не съжаляват: уникалният скален феномен ще остане завинаги в спомените на музикантите и мажоретките, редом с впечатленията от Анкара и Истанбул. И г-н Лазаров, и г-жа Масларова подчертават изключителната дисциплина, която са проявили участниците в оркестъра и мажоретния състав - това е гаранцията за успехите и за общите отлични впечатления от пътуването. Специални благодарности двамата ръководители отправят към читалище “Отец Паисий” за оказаната финансова подкрепа, към родителите, чиято съпричастност и финансиране е направила възможно пътуването, към д-р Иван Костадинов, който е неотлъчно до децата и към всички музиканти и мажоретки, които за пореден път достойно са представили Велинград извън границите на България.
Но наред с хубавите емоции е останала и горчивина от факта, че в издадената от общината рекламна брошура за велинградските Празници на културата, която са занесли в Турция, имената на диригента Димитър Лазаров и ръководителя на мажоретния състав Биляна Масларова изобщо не фигурират. Немаловажен факт, който общината трябва своевременно да поправи!
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай