Велинград - online - “ВКТВ” на десета позиция сред 64 водни компании 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“ВКТВ” на десета позиция сред 64 водни компании
Публикувано 2013-05-21 08:40:55 от Темпо

Управителят на “ВКТВ” Велинград Борис Голомехов взе участие в семинар на тема “Европейският опит в бенчмаркинг на водните компании”, който се състоя на 17 май в София. Във форума участваха представители на Министерството на регионалното развитие, Държавната комисия по енергийно и водно регулиране, ВиК дружествата и публичния сектор.

Един от преводите на термина “бенчмаркинг” е “еталонно сравнение”, а методът се ползва за усъвършенстване на дейността на компаниите. На семинара бяха представени резултатите от бенчмаркинга на общо 64-те водни дружества в страната, като сравнението е направено по данни на ДЕКВР и в рамките на проект по Оперативна програма “Околна среда”.
С особена гордост г-н Голомехов за “Темпо”, че велинградката общинска фирма “ВКТВ” се нарежда на престижното десето място в класацията. Резултатите от бенчмаркинга се опират на комплексни показатели като коефициент на ефективност, покритие на ВиК услугите, събираемост на приходите, загуби на вода, брой служители и много други. Десетата позиция сред 64 български ВиК компании е потвърждение, че фирмата се ръководи в правилната посока.
Другата новина от “ВКТВ” е, че ДКЕВР не даде разрешение за исканото увеличение на цената на водата в община Велинград с 5 стотинки на кубик. Причината е, че през 2012 г. “ВКТВ” не е направила всички инвестиции, заложени в утвърдения бизнес-план на дружеството. Борис Голомехов каза, че фирмата отново ще подаде молба с искане за по-висока цена на водата. Според него населението няма да усети драстично повишение на сметките за вода, както стана със сметките за електричество, тъй като месечните суми за домакинство ще нараснат само с 1 - 1.50 лева. В същото време минималното повишение на цената на услугата е от изключително значение за стабилизирането на “ВКТВ”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай