Велинград - online - ОТЧЕТ за дейността на Инициативен комитет “Културен дом” - Велинград за периода 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОТЧЕТ за дейността на Инициативен комитет “Културен дом” - Велинград за периода
Публикувано 2013-05-21 08:42:19 от Темпо

Инициативният комитет “Културен дом” - Велинград беше създаден в началото на 2012 г. като реакция на гражданите на Велинград от приемането на Решение №71/22.12.2011 г. на Общински съвет - Велинград за събаряне на недовършения Културен дом.
Основните цели, които си постави Инициативният комитет, бяха две:

1. Да убеди Общински съвет - Велинград да промени своето решение и да попречи с всички законни средства да бъде съборен недовършения Културния дом във Велинград.
2. Да убеди Общинската администрация да се грижи и стопанисва своята собственост - Културния дом, като се потърсят начини и се намерят средства за финансиране с цел дострояване и пускането му в експлоатация, съгласно неговото предназначение в интерес на гражданите и гостите на Велинград. В изпълнение на тези основни цели беше извършена сериозна по обем дейност:
1. Бяха събрани, систематизирани и анализирани редица документи, както и бяха разпитани много длъжностни лица, имащи общо с подготовката и строителството на културния дом. В резултат на тази общо взето укривана и недостъпна информация за широката общественост на Велинград, станаха известни редица факти и обстоятелства, някои от които даваха основание да се приеме, че може би са извършени закононарушения и дори престъпления.
2. Посоченото в т.1 принуди Инициативния комитет да изготви и огласи две декларации, с които са запознати председателят на Общинския съвет - Велинград, кметът на Община Велинград и областният управител.
3. Изготвени са и са изпратени писма и сигнали до редица институции в Република България:
- Сезирана е Окръжна прокуратура - Пазарджик;
- Писмо до кабинета на Министър-председателя;
- Писмо до Президента на РБ;
- Писмо до Вицепрезидента на РБ;
- Писмо до Министъра на културата;
- Писмо до Областния управител.
От всички институции, до които са изпратени официални писма, сигнали и обръщения се получиха отговори, становища и определения до Инициативния комитет - Велинград.
В резултат на цялостната дейност на Инициативния комитет и анализа на фактите и документите до този момент, станаха ясни няколко факта, от които се налагат следните изводи: 1. Не са предприети никакви действия от Търговско дружество “Хорос” ООД (АД) за постигане и реализиране на целите, заради които е създадено, а именно - ремонт, реконструкция и експлоатация на Културния дом във Велинград.
Вместо това с редица процедурни факти се извършват промени в регламента на дейността, седалището и най-вече в капитала на дружеството, като в крайна сметка дяловете на община Велинград са стопени до минимум с цел тя да не влияе при вземането на решения, относно дружеството.
2. Община Велинград, вместо да предприеме активни действия и да защити своя интерес, както и интереса на гражданите на Велинград, прави точно обратното - проявява крещяща безстопанственост и незаинтересованост! 3. Културният дом и прилежащата земя неправомерно и незаконно са продадени без знанието на Община Велинград.
4. Община Велинград, след изключване на апортната й вноска от капитала на дружеството “Хорос” АД, обнародвано в ДВ бр.22/14.03.2006 г., остава законен собственик на непостроения Културен дом и земята, върху която е построен (съгласно определение на Окръжна прокуратура - Пазарджик) и следва да се грижи и упражнява правата си на собственик върху него.
5. Решение №71 от 22.12.2011 г. за събаряне на Културния дом, взето от Общинския съвет на Велинград единодушно, е незаконосъобразно, необосновано и прибързано, без да се проучат всички факти и обстоятелства около Културния дом и без да е изготвена независима строителна експертиза.
Инициативният комитет - Велинград продължава с още по-голяма амбиция и отговорност своята дейност до постигане на целите, заради които е създаден в интерес на гражданите и гостите на Велинград.
ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ “КУЛТУРЕН ДОМ” ВЕЛИНГРАД

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай