Велинград - online - Европейската СПА асоциация на конгрес в Поморие 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Европейската СПА асоциация на конгрес в Поморие
Публикувано 2013-05-21 08:47:15 от Темпо

Европейската СПА асоциация ЕСПА проведе своя 18-ти конгрес от 15 до 17 май, като за първи път събитието се състоя в България. Домакини на конгреса бяха Община Поморие, Гранд хотел “Поморие” и Българският съюз по балнеология и СПА (БСБСПА). В откриването участваха заместник-министърът на туризма Иво Маринов, президентите на ЕСПА - Мартин Плахи, БСБСПА - Стефан Шарлопов, БХРА - Благой Рагин, кметове и представители на общините Поморие, Хисаря, Снадански, Сапарева баня, Чепеларе. В конгреса се включиха представители на 16 страни от Европа с развита СПА индустрия, президентите на здравните каси на Австрия и Чехия, туроператори.

От страна на СПА столицата на Балканите Велинград в конгреса на ЕСПА взеха участие д-р Таня Беличенова - СПА мениджър на хотел “Двореца” и Гергана Попова - СПА мениджър на хотел “Рич”. След като не се отзова на поканата за участие, Община Велинград се превърна в “големия отсъстващ” от форума, събрал европейския и български елит в СПА туризма.
Пред “Темпо” д-р Беличенова сподели, че работата на конгреса е била перфектно организирана и насочена към превръщането на България в целогодишна дестинация за СПА туризъм. След впечатляващото откриване, на което се е състояла традиционната за ЕСПА размяна на национални флагове между участниците, дискусиите са продължили в няколко панела. Единият от тях е дал възможност за среща на кметове и зам.-кметове на общини с развит СПА туризъм. На нея българските общини са презентирали своите предимства, а колегите им от Европа са споделили опит как се печелят проекти и се развива СПА индустрията при тях. В медицинския панел на дискусиите са участвали водещи български специалисти като д-р Ангелова, д-р Грозева, д-р Софтов, а д-р Т. Беличенова е направила презентация на възможностите за профилактика, лечение и рехабилитация в медицинския център на “Двореца”.
В Поморие Велинград е получил още един шанс за международна реклама, тъй като на 18 май се е състояла среща с руска делегация начело със зам.-министъра на туризма Григорий Сарашвили и с участието на губернаторите на 10 области. По покана на МИЕТ д-р Беличенова е представила пред руските гости възможностите за лечение в България, включително в трите велинградски хотела, които са членове на БСБСПА - “Двореца”, “Рич” и “Акватоник”. Доказателство за огромния интерес към презентацията е искането тя веднага да бъде качена в руски сайтове, за да бъде ориентир за многобройните руски туристи в България.
“Каква по-добра реклама и позициониране на Велинград като СПА столица на Балканите и курорт с огромни възможности за профилактика и лечение?!” - това е оценката на д-р Беличенова за срещите в Поморие, включително и за множеството неформални разговори извън официалната програма на събитията.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води