Велинград - online - На един мандат разстояние 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

На един мандат разстояние
Публикувано 2013-05-21 08:54:21 от Темпо

Вече е ясно разпределението на мандатите в новото 42-ро Народно събрание. Вотът на българския избирател даде 97 места за народни представители от ГЕРБ, 84 от Коалиция за България, 36 от ДПС и 23 от Атака.
Разпределението на деветте мандата в Пазарджишки избирателен район е 3 за ГЕРБ, 3 за Коалиция за България, 2 за ДПС и 1 за Атака. Припомняме, че на предишните избори ГЕРБ спечели 5 мандата, а КБ за ДПС по два.

Народни представители от ГЕРБ за нашата област в новия парламент ще бъдат Дончо Баксанов, Гинче Караминова и Христо Калоянов. На един мандат разстояние от 42-рото Народно събрание остава велинградският представител в листата и досегашен депутат Ангел Даскалов.
Новите депутати от Коалиция за България са Илияна Йотова, Георги Мърков и Йордан Младенов. Кандидат-депутатът от Велинград Георги Янчев е пети в листата. За него все още съществува надежда левицата да сформира правителство и поне двама от вече избраните за депутати да влязат в изпълнителната власт.
На един мандат разстояние остава и ДПС. Движението имаше за задача на тези избори да качи подкрепата си и да направи три вместо досегашните два мандата, но планът остана неизпълнен. Водачът на листата на ДПС Делян Пеевски спечели място и в област Стара Загора, но е решил да остане народен представител от област Пазарджик. Така двамата представители на ДПС остават досегашните Делян Пеевски и Искра Михайлова, а третият в листата Сергей Кичиков от Драгиново не влиза в парламента.
Народен представител от Атака ще бъде проф. Станислав Станилов. На предишните избори той загуби мандата в нашата област, но сега ще бъде депутат от Пазарджик, след като Атака не спечели мандат в Габрово, където Ст. Станилов също бе водач.
Новият български парламент започва работа на 21 май 2013 г. под знака на поисканото касиране на изборите от ГЕРБ и на патовото разпределение на мандатите, което превръща съставянето на правителство в огромно изпитание за политиците и за народа.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай