Велинград - online - Астропарти Велинград’2013 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Астропарти Велинград’2013
Публикувано 2013-05-28 08:57:19 от Темпо

На 29 май 2013г. от 15 часа в СОУ “Васил Левски” ще се проведе Астропарти Велинград’2013. Проявата е под патронаж на кмета на Община Велинград Иван Лебанов и в сътрудничество с Италианския културен институт.
Целта на Астропарти Велинград’2013 е да популяризира и разпространи сред учениците знанията и постиженията на астрономията.
Организатори са Обсерватория “Звездно общество” IAU A79, Община Велинград и СОУ “Васил Левски“ в партньорство с Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси- с. Байкал, Астрономическа асоциация София (ААС); Университета по библиотекознание и информационни технологии. Ще участват учители и ученици от Велинград и Ракитово и студенти от СУ “Климент Охридски”. Лектори ще бъдат д-р Филип Фратев - Обсерватория “Звездно общество” IAU A79, Надка Данкова - учител от Троян и автор на учебно помагало по астрономия, Иво Джокин - Общински център за извънучилищни дейности с. Байкал и арх. Апостол Кирчев - от УАГС - София.
В рамките на програмата ще бъдат представени образователните проекти за учители и ученици на Европейската асоциация за астрономическо образование и проект за изграждане на нова астрономическа обсерватория в с. Юндола с основна цел наблюдения на близкоземни астероиди. В 20 часа е началото на рокконцерт в двора на училището с участието на училищната рокгрупа “ONIX” и рокгрупа „Alley Sin“ и младежка дискотека в двора. А в 22 часа ще започне практическа част на Астропартито “Класна стая под звездите”. Участниците ще бъдат разпределени и ще се ротират в три наблюдателни центъра в двора на СОУ “Васил Левски“ Велинград:
- Център №1 представлява подредени в полукръг шезлонги тип “Космическо кресло” като лекторът е в средата. Ще се демонстрира видимите съзвездия с лазерна показалка, лектор - Боряна Бончева, - Център №2 е оборудван с рефрактор и с водещ Иво Джокин, който ще проведе демонстрационни наблюдения на Луната и ярките планети.
- Център №3 е оборудван с 35-см телескоп на Обсерватория “Звездно общество” IAU A79 с помощта, чрез който ще бъдат проведени наблюдения на видимите комети и обекти от Дълбокия космос (зв. купове, галактики и др.). Ръководители ще бъдат д-р Филип Фратев и Елина Фратева.
Времето за работа ще бъде 20 минути на център, след което се извършва ротация на групите по реда на наблюдателните центрове. Наблюденията приключват в 23 часа, когато ще има връчване на сертификати за любители астрономи и броеве на вестник “Телескоп“ за участниците и гостите на партито.
СОУ “Васил Левски” отправя покана за участие към учителите по физика и астрономия и учениците от VI - ХI класове от всички училища на Община Велинград и Община Ракитово - ЗАПОВЯДАЙТЕ!
Обсерватория “Звездно общество” IAU A79
Община Велинград
СОУ “Васил Левски”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай