Велинград - online - До Бяло море и обратно 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

До Бяло море и обратно
Публикувано 2013-05-28 09:01:51 от Темпо

Дневният център за възрастни хора с увреждания е един оазис в нелекия живот на хората във Велинград. Обслужващият персонал начело с незаменимата директорка Елена Янева-Зисова са родени да работят с такъв контингент. Освен качествената рехабилитация, перфектното обслужване и беседите на здравни и актуални теми, вниманието, с което ни обгрижват всекидневно, непрекъснато ни изненадват с прекрасни инициативи: канят интересни гости и изпълнители, празнуваме рожденни дни, а преди време организираха и посещение на оперета в Музикалния театър в София, което бе първо подобно изживяване за част от възрастните хора.

Най-голямо удоволствие за нас беше екскурзията на 20 май до Гърция. Фирма “ОАЗИС-А” с екскурзовод Иван Асьов и шофьор Благо Папазов ни предостави 54-местен автобус с всички екстри, а г-н Асьов ни изнесе прекрасни уроци по история и география за всички места, през които минахме. Персоналът на Дневния център ни помагаше при слизане и качване, а за нас оставаше само да гледаме и да събираме впечатления. За някои потребители това бе първо излизане в чужбина. По време на еднодневната екскурзия видяхме Кавала, Драма, останки от древния град Филипи, в който е роден Филип Македонски, селцето Лидия на името на първата жена, приела християнството. В Кавала бяхме на плажа и стъпихме във водите на Бяло море, а някои се изкъпаха.
Гърция ни впечатли със светло боядисаните къщи, с големите тераси с много цветя, с тропическата растителност - палми, портокали и маслини, с чистотата по пътищата. Но когато на връщане минахме границата, всички запяхме химна “Мила Родино” и си казахме, че България е райски кът на земята.
Радка Данаилова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България