Велинград - online - С 40 000 лева ще честваме 65 години Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С 40 000 лева ще честваме 65 години Велинград
Публикувано 2013-06-04 09:02:31 от Темпо

Тази година традиционните Празници на културата ще се проведат под знака на 65 години от създаването на Велинград. На 30 май Общинският съвет прие програмата за Празниците, чийто бюджет ще е 40 000 лева.
Празничната програма ще започне на 5 юни с дефиле на духови оркестри, а на 6 юни (събота) ще бъде празникът на Велинград.
В дните до 21 юни на различни сцени в курорта ще има детски празници, театрални постановки, латино-фиеста с участието на КСТ “Импулс”, фолколорни концерти на наши самодейци и гости от Турция и Гърция. За четвърти път ще се проведе международният фестивал за детска песен “Дъга над Клептуза”, а за втори път фолклорният фестивал “Хоро при извора”. Съвместно със сдружение “Байкария” общината ще представи фотоизложба “Велинград и околностите”. Историческият музей подготвя изложба “Кметът Йосиф Шнитер”. Писаното слово ще бъде представено с книга от поредицата “Прочути велинградчани” и стихосбирката “Велинград - вълшебство в зелено”. Ще има много и различна музика: концерт на Йорданка Варджийска, концерт класическа китара на Костадин Ланджов, рок-концерт, музикална композиция на “Караоке” и “ИВ денс”, концерти на “Звънче” и Мария Нонева-Мичона.
Програмата все още не е в окончателен вид, а съветниците от комисията по образование и култура изразиха огорчение, че не са били поканени да вземат участие в нейното изработване. От комисията по икономика изразиха опасения дали средствата ще стигнат и на шега предложиха да има и ден за самодейни изяви на съветниците. Комисията по туризъм наблегна на факта, че Празниците трябва да са реклама за Велинград и затова е нужно да се включат в много по-голяма степен местните хотелиери и неправителствени организации.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола