Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 04.06.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 04.06.13
Публикувано 2013-06-04 09:05:59 от Темпо

ЗАГУБИ Общинският съвет разгледа финансовите отчети за първото тримесечие на общинските дружества “ВКТВ” и “МБАЛ-Велинград”. Съветниците изразиха загриженост, че “ВКТВ” отчита загуба от 63 000 лева, с което “светва червена лампичка” за управлението на фирмата. Причините за натрупаната загуба изясни съветникът Реджеп Ходжов, който работи във “ВКТВ” и изтъкна, че през периода дружеството е платило такси и ДДС във връзка с кредита, а в първите 2 месеца на годината е ползвало услугите на външна фирма за ремонтните дейности. Според доклада на д-р Ташев счетоводната загуба на общинската болница за първите три месеца е 2949 лева, но според съветниците това съвсем не изчерпва финансовите проблеми на дружеството, включително с частната “Вели Медикус”. Дияна Кехайова съобщи, че по искане на Общинския съвет от “ВКТВ” и “МБАЛ” са дали информация за възнагражденията на управителите и контрольорите, но тя ще бъде предоставена само на съветниците.


УЧИЛИЩЕ С решение на Общинския съвет Основно училище “Иван Вазов” в село Пашово ще бъде предложено да получи статут на защитено. Предложението ще бъде изпратено в Министерството на образованието, което ще вземе крайното решение.

РАДИОТОЧКИ Председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова отправи питане до ОА във връзка с оплаквания от граждани, че не могат да проследят сесиите по радиоточките си. В отговора на администрацията се казва, че техническите причини за неразпространение на сигнала до радиоточките в някои части на града се дължат основно на демонтиране на кабелни линии при ремонтни дейности. Съветът към гражданите е при неизправност на радиоточките да подават молби до Общинското радио. От своя страна съветниците обсъдиха възможностите при актуализация на бюджета да заделят средства за закупуване на повече микрофони, за да улеснят излъчването на сесиите.

ОДИТОР Димитър Татаров бе избран за независим финансов одитор на общинското търговско дружество “ВКТВ” ЕООД.

ВОДИ Общинският съвет даде съгласие за прекратяване на разрешителното за минерална вода на ОУ “Христо Ботев” от Министерството на околната среда и водите. Това е част от процедурата, която училището трябва да измине, за да започне да ползва топла минерална вода от предоставения на общината сондаж “Власа”. Съветниците одобриха исканията за издаване на разрешителни за водовземане на минерална вода на “Дикси 64” от находището в Драгиново и на “Булгарцвет-Велинград” ООД, “Деви” ЕООД, “Орбита СПА” ООД и “Спортни имоти и пазари” от находище Велинград - Каменица. Съветниците получиха уверения от зам.-кмета Ат. Хрисчева, че общината сключва договори за ползване на минерална вода по Закона за водите и че ако ползвателите не издължават вноските си към 31 март на календарната година, разрешителните им се прекратяват.

ТЪРГОВЕ Чрез явен търг общината ще продава няколко свои имота в Кръстава и Велинград. Общинският съвет стартира и търг за отдаване под наем на магазин във Велинград.

ИНТЕРНЕТ Съветниците не дадоха съгласие за изработване на схема за кабелно-въздушно трасе за разпространение на интернет по улици в Абланица, Биркова, Кръстава, Пашово, Рохлево, Света Петка и Юндола. Искането на пазарджишката фирма “ИДСОФТБГ” бе отхвърлено, тъй като Юндола има статут на национален курорт и мрежата по закон трябва да бъде подземна.

БЕНЗИНОСТАНЦИЯ Общинският съвет гласува за сключване на предварителен договор в писмена форма и по пазарни цени между общината и “Беев груп”. Съветниците одобриха нов план за регулация и застрояване за нов съсобствен между общината и фирмата имот с отреждане “За бензиностанция, газстанция, търговия и услуги” на входа на града с ново застроително петно с отстояния на 8 метра от улично-регулационните линии. Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България