Велинград - online - 70 000 лева загуба и “назидателен тон” разсърдиха съветниците 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

70 000 лева загуба и “назидателен тон” разсърдиха съветниците
Публикувано 2013-06-04 09:08:12 от Темпо

“Там е мъка! Не че хората не работят, но предприятието гълта средства, а ефект никакъв!” - с тези думи съветникът от ГЕРБ Йордан Аршинков охарактеризира дейността на общинското предприятие “Туристически информационен център” на сесията на 30 май.
Общинският съвет обсъди доклад с икономически анализ и мерки за подобряване на дейността, изготвен от управителя на ТИЦ Даниела Салкина по искане на съветниците.
Всички прозвучали изказвания бяха в критичен тон. Васил Аврамов каза, че това е структура, която трябва да работи за имиджа на Велинград, трябва да се засили информационната дейност и да има показатели, по които да се отчита нейната ефективност. Тома Пачалов изтъкна, че 70 000 лева е загубата на “ТИЦ” за 2012 г., а в годините назад средствата за издръжка на центъра растат, а загубите също се увеличават. “ТИЦ” трябва да има, но да се вземат сериозни мерки за ефективната му дейност. Мнозина от съветниците бяха подразнени и от назидателния по тяхна оценка тон на доклада, който разтълкуваха включително като обиден спрямо местния парламент.
Г-жа Салкина изненада парламентаристите с думите си, че е много доволна от тяхната реакция, защото тя показва, че са прочели доклада и най-после са чули проблемите. По заръка на Общинския съвет тя ще изготви нов доклад, тъй като настоящият не бе приет.
Според заместник-кмета с ресор туризъм Ася Хрисчева се чакат законодателни промени, с които туристическите информационни центрове ще получат държавно финансиране и това значително ще облекчи дейността им. Председателят на Комисията по туризъм Златко Златанов не скри разочарованието си от тона на доклада и предложи в Консултативния съвет по туризъм в началото на юни да се проведе среща с г-жа Салкина.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България