Велинград - online - Десетки слагат табели, само трима плащат 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Десетки слагат табели, само трима плащат
Публикувано 2013-06-04 09:13:46 от Темпо

66 лева и 96 стотинки - това е сумата, постъпила в хазната на Община Велинград за първото тримесечие на 2013 г. за поставяне на рекламни табели. Изрядни са само три фирми: “Фърст - Петър Янушев”, “ВЕСИНЕЛ-ВКВ” и Димитър Въргов.
На фона на десетките и стотици табелки, табели, транспаранти, билбордове и всякакви рекламни табла, с които е изпъстрен Велинград, ситуацията е скандална.
От една страна собствениците на така наречените рекламни информационни елементи очевадно нарушават наредбата: поставят табели и транспаранти където решат и в какъвто си пожелаят вид, но не сключват договори с общината и съответно не плащат. От друга страна контролът от страна на ОА очевадно е нулев, след като дори при толкова голяма нужда от пари за закърпване на бюджета, общината си позволява да не налага глоби и да не упражнява натиск за събиране на дължими към нея вземания.
Проблемът бе дискутиран на сесията на Общинския съвет на 30 май. Съветници предложиха стандартното решение: общината да изпрати писма до всички, които са разположили рекламни табла по улиците на Велинград и ако в определен срок те не платят дължимото, табелите да бъдат свалени. Това обаче е правено и то не един път, а практиката показва, че постиганият ефект е еднократен и след това всичко си тръгва постарому. Общината няма и одобрена схема за поставяне на рекламно-информационни елементи, което също улеснява желаещите да поставят табели където си искат.
По отношение на тази информационна и туристическа инфраструктура СПА столицата на Балкните Велинград е много, много далече от европейски град и курорт. От години се говори за унифициране на табелите и за определяне на места за тяхното поставяне. Но крачката от приказките до делата продължава да не се прави. Резултатът: общината “печели” смешните 23 лева месечно от реклама...
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай