Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.06.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.06.13
Публикувано 2013-06-04 09:15:03 от Темпо

БЕЗРАБОТИЦА Министерството на финансите обяви списъка на общините, в които нивото на безработица е с 35% по-високо от средното за страната. В списъка са 7 общини от област Пазарджик: Велинград, Ракитово, Батак, Белово, Брацигово, Лесичово и Септември.


БОТЕВ Въпреки дъжда, на 2 юни пред паметника на Христо Ботев в центъра на Велинград се състоя възпоменателно тържество. Слово за поета-революционер прочете зам.-кметът А. Хрисчева, след което бяха поднесени венци и цветя от ОА, ОС, БСП, музея, читалища и граждани. По същото време в читалище “В. Левски” учениците от ОУ “Христо Ботев” отбелязаха с концерт деня на патрона на училището. Точно в 12 часа в памет на Ботев и на загиналите за българската свобода бяха пуснати сирените.

ГЯУРОВ На 2 юни се навършиха 9 години от смъртта на почетния гражданин на Велинград Николай Гяуров. Пред паметника на големия оперен певец годишнината бе отбелязана от представители на общината, негови близки и приятели с поднасяне на цветя.

КАТ От 1 до 15 юни на територията на Пазарджишка област пътната полиция провежда акция във връзка с началото на лятната ваканция под наслов “Да пазим живота на децата на пътя”. Полицаите ще извършват превантивен контрол на места, където има по-голяма опасност за ПТП с деца и ученици, а призивът към шофьорите е да завишат своето внимание спрямо най-малките участници в движението.

ЮБИЛЕЙ ОДЗ “Фантазия” ще празнува 60 години от създаването на първата детска градина във Велинград. Тържественият спектакъл “Детството е фантазия” ще се състои на 6 юни 2013 г. от 17 часа в залата на читалище “Отец Паисий”.

НАПОЯВАНЕ Общината в Ракитово организира среща във връзка с новия напоителен сезон. На 5 юни от 16 часа в залата на общината разяснения ще дадат експерти от държавната фирма “Напоителни системи” ЕАД.

ХОРИСТИ Градският хор “Николай Гяуров” при читалище “Отец Паисий” взе участие в международния фестивал на хоровото изкуство “Хармония” на 31 май и 1 юни в Харманли. Велинградските певци посетиха и турския град Одрин, където читалището поддържа тесни връзки с настоятелствата на двете български църкви “Св. Георги” и “Св. Константин и Елена”. В неделя хористите пяха на тържествената служба в църквата “Св. Георги”.

ПОСОЛСТВО Директорът на СОУ “Васил Левски” Емил Моллов получи покана от посланика на Русия в нашата страна Юрий Исаков за приема, който посолството организира по случай националния празник на Руската федерация 11 юни.

ОИЦ Областният информационен център - Пазарджик ще проведе поредна среща във Велинград на 7 юни в 10 часа в залата на хотел “Елбрус”. Темата на семинара е “Подбор на проекти и оценка на проектни предложения”.

ДЕФИЛИР Представителният духов оркестър и мажоретен състав “Димитър Мечев” заминава за Дефилира на духовата музика в Ботевград. Нашият състав ще вземе участие в откриването на събитието на 6 юни, а дефилирът ще продължи на няколко открити сцени в града до 8 юни.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води