Велинград - online - 2 юни - ден на равносметка 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

2 юни - ден на равносметка
Публикувано 2013-06-10 08:43:25 от Темпо

На втори юни ОУ ”Христо Ботев” празнува своя патронен празник. На традиционния концерт в читалище “Васил Левски” присъстваха много гости, родители и учители, за да наблюдават с интерес програмата, в която участваха както ученици, така и техните преподаватели. Присъстващите бяха удивени от емоционалния рецитал, посветен на Ботев, от завладяващото изпълнение на малките артисти, гимнастички, танцьори, певци и от обобщаващата презентация с най-значимите акценти на случилото се през учебната година. Директорът на училището г-жа Марияна Байлова в прочувствено слово подчерта, че великият син на България Христо Ботев остава в душите на всяко поколение, че вече 190 години той е пример и знаме за всички учители и ученици в най-старото училище в Чепинското корито.
Поздравителни адреси изпратиха г-жа Дияна Кехайова - председател на Общински съвет Велинград,г-жа Дамяна Кандева и колективът на ОУ ”Неофит Рилски” Велинград. Бяха поднесени цветя от кмета на Община Велинград чрез г-жа Недялка Стефанова - началник отдел ОКВ и от председателя на ОбС г-жа Кехайова, a от ОУ ”Неофит Рилски” - вкусна торта, с която се почерпиха всички участници и наградени ученици.
Най-вълнуващата част бе награждаването с грамота и тениска на отличилите се ученици в областните кръгове на националните олимпиади и състезания. Можем да се гордеем,че нашите ученици заемат челни позиции в класирането за областта по:
* Български език и литература - Теодора Таслакова, V ”б” клас, Отличен 6.00
* Физика и астрономия - Екатерина Кацарова, VII ”а” клас, 25.5 точки
* История и цивилизация - Василена Белева, V ”а” клас, 82 точки
* География и икономика - Костадин Тодоров, VII ”б” клас, 101 точки
* Биология и здравно образование - Цветелина Келчева, VII ”а” клас, 42.2 точки
* Химия и опазване на околната среда - Спас Ангелов, VII ”б” клас, 80 точки
В регионален кръг на националното състезание по английски език Spelling bee в Пловдив Тодор Методиев от VI ”б” клас се класира на второ място, а Марина Гончева, също от VI ”б” клас, зае пета позиция. Успешно бе представянето в националното състезание “Бог е любов” за Мари-Никол Пашова от IV ”а” клас и за Гергана Кирова от VI ”а” клас, които се заеха първо място в категория „Стихотворение” и продължават участието си на национално ниво. Единадесет ученици от начален курс продължават участието си на национално ниво в състезанието на Съюза на българските начални учители с максимален брой 50 точки: Кристина Камбурова II ”б”, от III ”а” клас - Гергана Драева, Стела Узунова, Патрисия Наумова, Валери Мирчевски, Виктор Навяков; от III ”б” клас - Андреа Шаламанова, Виктория Бозева, Виктория Пандева, Георги Драев, Ива Веселинова. На областния кръг на НО ”Знам и мога” Катерина Данчева от IV ”б” клас бе оценена с 24.50 точки. Седмокласничката Екатерина Кацарова на приемен изпит по математика е оценена с Отличен 6.00, а по български език Отличен 5.81. Училищният отбор по баскетбол момчета зае трето място в областта на училищните спортни игри. Училището работи по европейски проекти, които осигуряват заетост в свободното време на учениците и спомагат за повишаване нивото на общообразователната им подготовка.
С бурни аплодисменти публиката аплодира първенците, които за пореден път доказаха, че се гордеят да се нарекат възпитаник на ОУ ”Христо Ботев” Велинград - училище със 190 годишна традиция, огнище на знание и родолюбие.
Лора Методиева, ОУ ”Христо Ботев”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България