Велинград - online - С авторска песен Борислава Баракова спечели трета награда в Сърбия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С авторска песен Борислава Баракова спечели трета награда в Сърбия
Публикувано 2013-06-10 08:48:11 от Темпо

Нашето музикално чудо Мариам Маврова спечели Гранд при на националния фестивал “Орфеева дарба” и част от наградата е запис на песен за Националното радио. Записът бе направен на 18 май 2013 г. и ще звучи в българския радио ефир. В момента Мариам е на конкурс в Полша. Пожелаваме й много успех! Обичаме я!

На 1 юни в град Тутин, РСърбия, се проведе международен конкурс “Отворено сърце” за деца до 14 години. В него взе участие и нашето “звънче” Борислава Баракова, която се класира на трето място. Конкурсът се провежда цяла година по радиото, като за всяка песен се гласува с SMS. Три месеца преди 1 юни в ефир се пускат и песните на децата от другите държави, до финала достигат 15 деца, които тази година бяха от 7 държави: Сърбия, Македония, Черна гора, Босна и Херцеговина, България, Словения. Чрез SMS- те се прави селекция на участниците.
Конкурсът е за авторска песен, а Борислава се представи с песента “Шепот” по музика и аранжимент на Иван Казалиев и текст на Христина Димова. Журито се състоеше от 4-ма души: 2 професорки по музика от държавната консерватория в Белград, един композитор, който е написал най-много детски песни и директорът на конкурса. На сцената присъстваше и детски хор, който пееше с индивидуалните изпълнители. Хористите бяха научили припева на песента “Шепот” и пяха заедно с Борислава. Казаха, че много им харесва песента, прекрасна е, а за Борислава - една малка принцеса. Всички я поздравиха за прекрасното изпълнение, а директорът на конкурса каза, че това е “завършена певица”, с визия, с изпълнение, с присъствие на сцената и завладяваща публиката.
Всичките 15 деца, които се явиха на финала, бяха наградени, а общо участниците са били над 130. Наред с третата награда Борислава получи и покана за следващата година 2014 да участва в международния конкурс “Си, До” в град Битоля, РМакедония. Може би ще се повторя, но наистина тази година е много успешна за нашата школа “Звънче”.
Благодарим ви, деца! Никога не унивайте пред трудности, защото така се изгражда човек! Бъдете упорити, постоянни, стриктни към това, което правите. Благодарим ви и знайте, че много ви обичаме!
Йорданка Казалиева, ръководител на “Звънче”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай