Велинград - online - Детството е фантазия и “Фантазия” е детството 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Детството е фантазия и “Фантазия” е детството
Публикувано 2013-06-10 08:58:24 от Темпо

“Детството е фантазия” - с голям концерт под този надслов Обединеното детско заведение “Фантазия” във Велинград отпразнува на 06.06. своя 60-ти рожден ден. За 147 деца, които всеки ден са в детската градина, детството наистина е “Фантазия”.
Първа на сцената на читалище “Отец Паисий” застана директорката на ОДЗ “Фантазия” Мая Якимова, за да благодари на стотиците родители, близки и приятели, които дойдоха да споделят празника на децата.
Сред тях бяха кметът на общината Иван Лебанов с тримата си заместници и общински съветници начело със зам.-председателя Реджеп Ходжов. “Вярваме в нашите деца, които са много умни и много красиви. Искам да подчертая нашето уважение към това, което прави г-жа Якимова и колективът на ОДЗ “Фантазия” - нека да работят все така!”, каза кметът и гарантира, че грижите на общината за детските градини са приоритет, което личи и от стартиращия проект за саниране на общо 8 учебни сгради.
Главни герои в празничната програма бяха децата, а зад кулисите техните учителки съпреживяха и напътстваха всеки танц песен. Петте групи “Барбарони”, “Дъга”, “Пинокио”, “Пчеличката Мая” и “Червената шапчица” се трудиха в продължение на няколко месеца, за да поднесат на публиката една истинска фантазия, изпълнена с най-ценното - искрени детски усмивки и вълнения. Красивата украса на сцената, пъстрите костюми, цялата сценография и хореография - всяка съставна част на спектакъла бе дело на хората от колектива на ОДЗ “Фантазия”. Благодарение на техния труд и професионализъм децата показаха най-доброто, на което са способни. Залата буквално прегря от емоции с положителен заряд - майки и бащи, баби и дядовци аплодираха най-често през сълзи на умиление. На сцената пяха и танцуваха и деца със специални образователни потребности, за които детската градина полага грижи от години.
Част от дългия път, започнал с изграждането на градината през 1953 г., бе показана на десетки фотоси, подредени във фоайето на читалището. С много от снимките днешните родители се върнаха към своето детство, други припомниха старта на програмата “Стъпка по стъпка”, която бе един от първите успешни опити за прилагане на европейски опит във Велинград.
Ден след прекрасния концерт, след многото вълнения около тържеството, г-жа Якимова сподели, че иска специално да благодари на всички свои колеги от ОДЗ “Фантазия” - за всекидневния им труд, за всеотдайността към децата и работата, за умението да сбъдват детските фантазии и да ги превърнат в един незабравим 60-ти рожден ден. Това е гаранцията, че детството винаги ще бъде във “Фантазия”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай