Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Ще се справим ли с шепа вандали, които унищожават липи?! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Ще се справим ли с шепа вандали, които унищожават липи?!
Публикувано 2013-06-10 09:05:01 от Темпо

Тази година вандалите, които всяко лято кършат клони и унищожават липи, дори не изкачаха липите да разцъфтят. През нощта на 7 срещу 8 юни са изпочупени клоните на голям брой липови дървета по ул. “Хан Аспарух”, ул. “Бачо Киро” и “Юндолска”.

“Берачите” на липа явно са действали необезкопоявани, тъй като на места са успели да се изкачат и да отрежат върховете на високи липи по булеварда. При самото изкачване са изпотрошени много от клоните, други са откъснати и висят върху жиците, създавайки опасност за ел. мрежата. В събота част от живеещите в района почистиха и събраха изпотрошените клони, каквито имаше разпилени дори на детската площадка в парка срещу къщата на Н. Гяуров.
Велинградчани са възмутени, защото всяка година стават свидетели на подобни грозни посегателства спрямо липите, но властите не взимат мерки срещу нарушителите. Според действащата Наредба № 1 на общината за опазване на обществения ред при увреждане на дървета наказанието е 49 лева плюс двукратната или трикратна стойност на дървото по тарифа. Въпросната наредба е от 1996 г. - познайте колко наказани и глобени има (по-точно няма)!
А липите тепърва ще цъфтят, ще изпълват въздуха с упойващото си ухание, ще правят Велинград един от най-зелените градове в България... Много сме горди с това богатство и със званията, които печелим благодарение и на него, но трябва и да го пазим. На първо място: да го пазят институциите на общината и на реда - да охраняват, да глобяват, да наказват, да правят проверки в изкупвателните пунктове за билки и т.н. В крайна сметка с усилията на гражданите и на институциите би трябвало да можем да се справим с шепа вандали, решили да кършат липи!

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола