Велинград - online - Фестивалът помага на хората да общуват 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Фестивалът помага на хората да общуват
Публикувано 2013-06-10 09:15:05 от Темпо

Цвети Шопова е артистичен директор на ансамбъл “Българе” и директор на Фестивала на необвързаните, който се провежда от 7 до 16 юни във Велинград. Самата тя е необвързана и затова максимално съпричастна към мисията на първия по рода си фестивал да се превърне в нова възможност хората да се срещат, да общуват, да създават приятелства и връзки в днешния свят на интернет и отчуждение.


- Логично е първо да питаме защо и как избрахте Велинград за домакин на първия Фестивал на необвързаните?
- Христо Димитров - създателят и продуцент на ансамбъл “Българе” е човекът, който даде тази идея. Той прави изключително успешния фолклорен фестивал в Жеравна. Имаме партньори във Велинград, които му поставиха задача да направи нещо подобно и тук. Г-н Димитров споделя, че подобно на Архимед, идеята за фестивал на необвързаните го “фраснала” във ваната. А защо Велинград: тук има уникални условия - природа, минерални води, хотели, не на последно място подкрепата от общината и лично от кмета Иван Лебанов и неговия екип. Провеждането на първия фестивал на необвързаните съвпада и с петата годишнина от обяванането на Велинград за СПА столица на Балканите.
- Какви са очакванията ви като организатори на събитието?
- Имаме много посещения на сайта - над 11 000, което очертава кампанията ни като един много голям успех. Искаме чрез този фестивал да помогнем на хората наистина да се отпуснат и да комуникират. Има много необвързани хора, но не всички са достатъчно освободени, затова предлагаме формат, който да ги предразположи да общуват, да се освободят от стреса на ежедневието и да намерят нови приятели. Днес най-честата причина да си необвързан е, че липсва факторът “точното време - точното място”, за да срещнеш своята половинка и сродна душа. Затова ние решихме да създадем условия, среда, където хората за общуват.
- Носят се “градски легенди”, че има записани много чужденци и голям интерес към фестивала извън страната? Колко участници очаквате?
- Има записани чужденци, има и желаещи, които няма да могат да дойдат, защото не им е възможно бързо да планират отпуски във времето на фестивала. Ще имаме участници от Гърция, има и грък, който вече обяви, че иска да се ожени тук. Очакванията ни са за около 800 участници, но точната бройка ще можем да кажем на финала, тъй като хора ще идват и ще си тръгват през всички дни на събитието.
- В какъв случай ще отчетете първия Фестивал на необвързаните във Велинград като успешен? Задължително ли е да има сватба? - В никакъв случай не си поставяме за цел да оженим някой. Измерението на нашия успех ще търсим в лицата на хората. Искаме да направим фестивала на необвързаните много силно и креативно събитие, имаме и нужния екип. Името на Христо Димитров и на ансамбъл “Българе” са гаранция за нашия професионализъм и за успеха на фестивала.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай