Велинград - online - Велинград посрещна първия фестивал на необвързаните 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград посрещна първия фестивал на необвързаните
Публикувано 2013-06-10 09:16:41 от Темпо

С концерт на ансамбъл “Българе” на площад “Н. Гяуров” във Велинград на 7 юни започна първото издание на Фестивала на необвързаните. Фестивалът бе открит от създателя, хореограф и продуцент на “Българе” Христо Димитров, който е необвързан и е автор на идеята за събитието.
Пред хората на площада, където се събраха и обвързани, и необвъзрани, Христо Димитров разказа за раждането на идеята за подобен фестивал: мислил 3 месеца и нищо не измислил, след което един ден идеята го осенила за 2 секунди, докато бил във ваната.
Казал си “Еврика!” и решил да направи международен фестивал за необвързани, сингъли, свободни хора, които търсят своята половинка, приятели за свободното време или човек, с когото да прекарат целия си живот. Той припомни как са направили фолклорния фестивал в Жеравна: през първата година едвам събрали 1000 души, на петата година през 2012 имало вече 12 000 участници във фолклорни носии, а това лято очакват 15 000 и вече могат да се намерят места в Жеравна само с връзки. “Това ще се случи и във Велинград! Първа година е и ще се научим - сега участниците са малко, но след 5 години по време на фестивала на необвързаните тук няма да има места и хората ще спят в Батак, за да идват във Велинград!”, заяви Христо Димитров и призова, че не може сам да направи това и му трябват съмишленици. Той благодари специално на кмета Иван Лебанов за това, че безрезервно е приел и подкрепил идеята.
Кметът Иван Лебанов поздрави организаторите и участниците във фестивала и от името на обвързаните им пожела успех, защото в момента в България има около 600 000 необвързани и това е един от социалните и демографски проблеми на обществото ни.
Фестивалът започна с изпълненията на ансамбъл “Българе”, а официалното откриване се състоя на 8 юни в “Родопско село” под мотото “Всичко, от което се нуждаеш, е любов”. През настоящата седмица за участниците, които са настанени в различни хотели в курорта, има натоварена програма с разнообразни събития като походи до Елин връх и Цепина, фолклорни и хумористични вечери, пикници, уроци по танци и романтични разходки. Ще се проведат два семинара: “Училище за любов” с авторката на нашумелите “69 съвета за секс” Наталия Кобилкина и “Изкуството на флирта”. На плаж “Каферинова” ще има конкурс за “Мис и Мистър фестивал”. В програмата през седмицата ще вземат участие Тони Димитрова, Камелия Воче, трио “Уникални гласове”, а на закриването ще пеят Румънеца и Енчев.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай