Велинград - online - Разкопават две улици в центъра за водопровод, газ и интернет 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Разкопават две улици в центъра за водопровод, газ и интернет
Публикувано 2013-06-10 09:17:28 от Темпо

Две улици в центъра на Велинград - “Александър Стамболийски” и “Юндола” ще бъдат подложени на основен ремонт в разгара на лятото. Те са част от републиканската пътна мрежа и са включени в големия ремонт на Лот 22. Преди да бъдат асфалтирани обаче, ще бъде подменена остарялата водопроводна и канализационна мрежа, ще се поставят тръбите за бъдещия газопровод и кабели за интернет.

Този ремонт “3 в 1” се чака от миналото лято, но на няколко пъти бе отлаган. Най-много пречки трябваше да бъдат преодоблени, докато общината осигури средства за подмяна на ВиК мрежата. Парите под формата на безлихвен заем в размер на близо 2 милиона лева бяха отпуснати от ПУДООС към Министерството на околната среда и водите и бе обявена обществена поръчка за избор на изпълнител. Поръчката спечели “ИСА 2000” - фирмата, която спечели адмирации с ремонтите по дефилето и към Юндола. Междувременно две други фирми оспориха обществената поръчка пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). В конкретния случай КЗК даде предимство на обществения интерес, прекрати жалбите и преди броени дни даде възможност на общината да подпише договор за предварително изпълнение с “ИСА-2000”, съобщи заместник-кметът Ася Хрисчева. Решението на КЗК позволява подмяната на водопроводната и канализационна мрежа плюс монтирането на противопожарни хидранти по “Ал. Стамболийски” и “Юндолска” да започне. Общината вече отправи публична покана за осъществяване на строителния надзор на обекта, чиято прогнозна стойност е 20 000 лева, а срокът за подаване на офертите е 13 юни 2013 г.
Успоредно с ремонтите на ВиК мрежата, от “Ситигаз България” ще започнат поставянето на тръбите за бъдещия газопровод. Общината е издала разрешителни на няколко фирми, които ще прокарат кабели за доставка на интернет и телевизия, научихме от главния архитект Тодор Енев. За да се избегне разкопаването на ремонтирани участъци, общината вече е прекарала ток и вода на кръстовището с околовръстния път. Там наскоро бе отлят и постаментът за бъдещия знак за СПА столица на Балканите, но засега не е ясно дали ще има достатъчно средства за неговото поставане това лято.
Според г-жа Хрисчева старт на ремонтите ще бъде даден до 10 дни. Дотогава ще бъде създадена и организацията на движението на МПС по двете централни улици с обходни маршрути.
В края на всички ремонтни дейности трябва да бъдат готови ново кръгово кръстовище на входа на Велинград пред “Лукойл”, да бъдат цялостно асфалтирани двете улици, включително и с направени нови тротоари. Плановете са ремонтите да приключат до края на юли, за да може тогава да бъдат проведени честванията за петата годишнина от обявяването на Велинград за СПА столица на Балканите.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води