Велинград - online - Арттерапия с хартия и боички 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Арттерапия с хартия и боички
Публикувано 2013-06-18 08:54:24 от Темпо

Арттерапевтичните занимания при деца със специфични образователни потребности (СОП) спомагат за разтоварване на напрежението, намаляване на стреса, носят удовлетворение и радост. Чрез изкуството те могат да изразят емоции, чувства, преживявания, спомени, мечти и вярвания. Чрез изкуството могат да бъдат изразени и травматични преживявания от миналото, които по този начин излизат на повръхността и да бъдат преодолени и излекувани.
Изкуството е начин на комуникация без думи - при деца с вербални затруднения тя дава шанс на онова, което не може да бъде изречено, да бъде споделено по различен начин: учениците със затруднения във вербализирането на своите емоции и преживявания могат да изказват онова, което по друг начин им е трудно или невъзможно да споделят.
Занятията в клуба “Вълшебството на хартията и боичките“ при Помощно училище “Драган Манчов” по проекта “УСПЕХ” дават огромни възможности за всестранно развитие и себеизява при нашите ученици. Разнообразни дейности, които бяха включени в програмата на клуба: рисунки, колажи, пластика, цвят, форма, линия са различни способи и всеки един от тях имаше благоприятно влияние върху развитието и психиката на учениците. Чрез арттерапевтичните занимания в този клуб учениците се концентрираха върху умението да създават. Те се научиха да боравят с различни материали - водни бои, глина, работа с платове, прежда, апликации и природни материали. От произведенията на децата беше направена малка изложба в Центъра за бизнес и информация на 10 юни 2013 г. като представителна изява на клуба. Чувството на удовлетвореност от създадения продукт формира в учениците със СОП увереността в себе си и собствените възможности, както и способностите за справяне, необходими за преодоляване на различни трудности в живота.
София Илинова, ръководител на клуба

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води