Велинград - online - Нов кабинет предлага алтернативни методи за лечение 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нов кабинет предлага алтернативни методи за лечение
Публикувано 2013-06-18 09:20:55 от Темпо

Велинградчани познават Емил Шулев като даровит певец, от чийто глас и талант са се вълнували и възхищавали много пъти. Успоредно с изявите на музикалната сцена Емил Шулев завърши “Кинезитерапия” в НСА, а в момента му предстои защита на магистърска степен по “Кинезитерапия- Мануална терапия”. Близо 2 години той работи в “Специализирани болници за рехабилитация-НК” Велинград - здравното заведение, което е безспорната и авторитетна школа за рехабилитатори и кинезитерапевти във Велинград. Емил Шулев откри и кабинет по нетрадиционна медицина - акупунктура (иглотерапия) и мокситерапия, който е първият лицензиран в Пазарджишка област и единствен във Велинград. Разговаряме с него за възможностите за лечение, които предлага новооткритият кабинет.


- Защо решихте да се занимавате с нетрадиционна медицина?
- Харесва ми да работя с хора и да помагам.Смятам, че това е моето призвание. Затова завърших кинезитерапия . Към акупунктурата (иглотерапията) се насочих благодарение на моята преподавателка в НСА проф. Зоя Горанова, която е изключителен специалист и хоноруван преподавател в университета “Дзян-си” в Китай. След като в четвърти курс изучавах предмета “Китайски масаж”, се заинтересувах и реших да запиша курс по иглотерапия, който продължи година и половина. Допълнително завърших и курс по аурикулотерапия, която е насочена към енергийните точки върху ушната мида. Мисля, че знанията в областта на нетрадиционната медицина ми дават предимството да съчетавам кинезитерапията с редица други техники и така да постигам търсените положителни резултати при лечението.
- Може ли да представите различните видове терапии в синтезиран вид?
- Акупунктурата е терапия с игли, които се поставят в определени активни точки по тялото и така се стимулират енергийните процеси в целия организъм. Иглотерапията уравновесява баланса “ин - ян” в човешкото тяло. В повечето случаи се прилага при болкови симптоми: мигрена, главоболие, скована шия, болки в поясната област, гърба и коляното, плексит и др., включително и за отслабване.
Мокситерапията е въздействие с мокса - нагряване с топлината на тлеещ див пелин.
При аурикулотерапията чрез масаж, микроигли или семенца се обработват енергийните точки върху ушната мида и се въздейства на целия организъм. Показанията са нормализиране на повишен или понижен апетит, подобряване обмяната на веществата и коригиране на килограмите, преодоляване на абстиненцията при отказване от тютюнопушене, запек, повишаване на имунитета и др.
Тъй като идва лято, да допълня и актуалните комбинирани двигателни програми за отслабване, съчетани с иглотерапия или аурикулотерапия.
Мануалната терапия, както показва и самото наименование, е терапия чрез ръцете. Използват се различни облекчаващи техники и манипулативен масаж, които спомагат за възстановяването на болезнените области. Подпомага “отблокирането” на стави и на сегменти, които са “захапани”. Прилага се най-вече за гръбначния стълб, раменни и лакътни стави.
Ново за Велинград е кинезиотейпингът - лечебен метод, при който чрез залепване върху кожата на еластичен тейп (самозалепваща памучна лента) се повлиява определена част от тялото да възвърне своята нормална функция. Методът осигурява структурна подкрепа на ставите и мускулите, без да ограничава движенията, намалява оток и възпаление на даден травмиран участък, възстановява нормалната работа на травмиран мускул. Помага при болка и скованост в областта на раменния пояс, ключицата, гърба и кръста, при навяхвания, изкълчвания, следтравматични отоци и др.
Кабинетът предлага класически и китайски точков масаж ,както и специалния източен масаж Юмейхо, който изправя гръбнака, отпуска гръбните мускули, подобрява кръвообращението , увеличава жизнените сили на организма и се определя като “чудото на ХХ век”.
- Какви са предимствата на акупунктурата, защо пациентът да се насочи към нейните методи?
- Методите на китайската медицина са много стари - още манастирът “Шао Лин” е бил едновременно бойна и лечебна школа. Западната медицина лекува даден орган, а източната чрез лечението на един орган лекува цялото тяло. Главното предимство на нетрадиционната медицина е , че при нея няма лекарства, няма алергии и други странични ефекти. С помощта на иглотерапията при по-леките заболявания ефектът се постига за 5-7 дни, при други - до 10 сеанса. Трябва да отбележим, че не става дума за панацея, има случаи, в които не може да се помогне. Пациентите се повлияват индивидуално, а има и заболявания, при които е противопоказана. Задължение и отговорност на специалиста е да разясни това на пациента. Няма ограничение за възрастта - иглотерапията и другите изброени техники могат да се прилагат и при деца, и при възрастни.
- На финала - къде е мястото на музиката? - Винаги ще продължавам да пея, защото идва от сърцето ми! Имам и нова авторска песен на английски език, която сигурно ще изпея пред публика. А много от терапиите се придружават и съчетават чудесно с музика за релакс.
Частният кабинет по акупунктура и мокситерапия на Емил Шулев ще намерите на ул. “Владо Черноземски” 71 във Велинград, тел. 0896 666794 след 14 часа и 0899 999567, e-mail:em_so29@abv.bg
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай