Велинград - online - Играха, забавляваха се и спечелиха 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Играха, забавляваха се и спечелиха
Публикувано 2013-06-18 09:22:33 от Темпо

За 5 дни, от 4 до 9 юни, Каварна бе домакин на XVI национален фестивал на любителските театри. Театралното събитие се роди в 1998 г. в памет на театроведа от Каварна проф. Гочо Гочев и през годините се утвърди като един от най-значимите фестивали за театралните самодейци.

В поредното издание на фестивала участваха 24 театрални състава от всички краища на България. Велинградският любителски театър към читалище “Отец Паисий” представи спектакъла “Работно време” от Камен Донев вечерта на 7 юни и се заслужи място сред най-добрите постановки. Пиесата спечели трета награда за най-добър спектакъл, а Мариус Донкин - номинация за най-добър режисьор.
Любимите актьори на велинградската публика се завърнаха от Каварна с нови отличия. Росица Паунова победи голямата конкуренция за най-добра женска роля и спечели първа награда за превъплъщението си в Стефка от “Работно време”. Павел Гайдев в образа на Венко бе отличен с втора награда за най-добра мъжка роля. В същата категория бе номиниран и Цветан Котев, който получи първа награда за поддържаща роля.
Наградите и номинациите за нашите театрали са още по-ценни заради факта, че на фестивала в Каварна оценките се дават от професионално жури начело с проф. Надежда Сейкова. За пиесата на велинградчани тя е казва: “Труден и колоритен спектакъл. Съставът е пример за любителски театър с традиционно добри постановки, с богата палитра. Трудна е драматургията на Камен Донев, дори за професионални театри, но вие сте се справили. Сякаш за всяка от ролите имате най-подходящия актьор!”. Театроведът Кремена Бебачева се присъединява към добрите думи за нашия тетатър: “Имам слабост към този театрален състав и той го заслужава. Това е тежък и отговорен спектакъл, който се отличава с правилен изказ и добри актьорски изпълнения, с които имате право да се гордеете”. А актьорът Филип Трифонов допълва, че по време на представлението е чул зрител от публиката да казва, че велинградчани играят и се забавляват. А това е най-точната рецепта за любителски театър на високо ниво.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай