Велинград - online - ТИЦ между критиките и похвалите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТИЦ между критиките и похвалите
Публикувано 2013-06-18 09:37:30 от Темпо

Единствената точка в дневния ред на Консултативния съвет по туризъм на 12 юни бе свързана с общинското предприятие Туристически информационен център. На последната си сесия общинските съветници не приеха доклада, изготвена от управителя на ТИЦ Даниела Салкина и настояха за нов, в който да бъдат посочени мерки за финансово стабилизиране на центъра. Взето бе и решение темата да се дискутира в Консултативния съвет по туризъм с участието и на представители на хотелиерския бизнес.

Пред Консултативния съвет г-жа Салкина подчерта, че през 2012 г. ТИЦ е на минус с 50 000 лева, но като общинско предприятие по закон центърът не е длъжен да работи на печалба, тъй като изпълнява редица други функции - информационни и социални. Тя очерта широката дейност на ТИЦ, за която не получават плащания от общинската хазна и големия обем всекидневна работа в полза на туристическия имидж на Велинград. Подчертан бе и фактът, че именно ТИЦ помага за успешната направа на проекти, като в най-скоро време се очаква да бъдат подписани договори по два проекта, изготвени с тяхно съдействие - 50 000 лева за археологически разкопки на Острец и 150 000 лева за реконструкция на общинската баня в Чепино. Спечелването дори само на един от тези проекти “покрива” загубата от 50 000 лева, заяви Д. Салкина.
В подкрепа на ТИЦ се изказаха представители на хотелите “Деви” и “Двореца”. Зам.-кметът Ася Хрисчева изтъкна, че ТИЦ изпълнява функциите си да подпомага развитието на туризма и критикува общинските съветници, че само те не са разбрали, че общинските предприятия не формират печалба.
Председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова също изрази убеденост, че има нужда от ТИЦ и центърът трябва да работи. Според нея основният проблем е как предприятието да бъде измъкнато от загубата и усилията трябва да се насочат към търсене на външни клиенти, защото финансирането от страна на общината е преливане от пусто в празно.
Най-критичен към дейността на ТИЦ бе председателят на Комисията по туризъм в Общинския съвет Златко Златанов, който изпадна и в лични нападки към служители на центъра. Той окачестви изброеното от Д. Салкина като “дребни неща, за които не ми се слуша” и предложи щатът на предприятието да бъде намален от 8 на 4 щата, но с по-висок коефициент на полезно действие. Г-н Златанов каза, че ще направи собствено проучване как работят туристическите информационни центрове в 3-4 града, за да се почерпи полезен опит.
Консултативният съвет по туризъм насрочи ново заседание за 18 юни, когато се очаква да бъде обсъдена програмата за отбелязването на 5-тата годишнина от обявяването на Велинград за СПА столица на Балканите.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води