Велинград - online - ОТЗВУК: Община Велинград застава твърдо зад позицията си за запазване на сградат 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОТЗВУК: Община Велинград застава твърдо зад позицията си за запазване на сградат
Публикувано 2013-06-18 09:38:36 от Темпо

През годините Община Велинград неведнъж е търсила различни варианти да завърши строежа на недостроената сграда на Културния дом в центъра на града. Съдбата й обаче трудно може да се определи само от общината, чиято позиция остава непроменена - твърдо “за” за запазване на сградата.

Според официалните данни в Търговския регистър Община Велинград отдавна не е съдружник в търговско дружество “Хорос” АД. Имотът е частен и решението за неговото бъдеще се определя от неговите собственици.
През 2003 г. след срещи с инвеститори е създадено търговското дружество “Хорос” ООД с цел да се доизгради започнатата и недовършена сграда на Културния дом - като голям център за туризъм, отдих, култура и забавления. Две години по-късно дружеството е преобразувано в акционерно - “Хорос”АД, в което общинското участие е 25 процента. В последствие Общината и в частност Общинският съвет като принципал не е участвал в процедурата - уредена в Търговския закон по увеличаване на капитала на дружеството, което е довело до драстичното намаляване на процента й на участие. От друга страна бизнесмени, собственици на останалите акции, ги препродават на друга компания. На 20 декември 2011 г. пълномощникът на дружеството ”Културен център-Велинград” АД - Деян Лазаров подава молба до Община Велинград с искане тя да бъде разрушена. Той посочва, че недовършената сграда на Културния дом е обществено опасна и с неестетичен вид за визията на центъра СПА столицата на Балканите - Велинград. Гражданите на Велинград обаче ясно заявиха, че са категорично против разрушаването на Културния дом. Кметът Иван Лебанов и до днес е солидарен с тяхната позиция за запазване на сградата.
По предложение на г-н Лебанов общинска администрация подготвя обществено обсъждане по темата. Обсъждането е насрочено за 27.06.2013 от 17.00 часа в Голяма зала на Община Велинград. Тогава ще бъдат дискутирани предложенията, водещи до законосъобразно решение.
Пресцентър на ОА-Велинград

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай