Велинград - online - Здраве чрез добри мисли и чувства 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Здраве чрез добри мисли и чувства
Публикувано 2013-06-25 08:49:12 от Темпо

Точно месец преди дните, в които Велинград ще бъде домакин на Събора на здравето “Духът на България”, в Художествената галерия се проведе среща с двама от организаторите - Георги Изворски и Силвина Белопойчева. Дойдоха доста хора, проявяващи интерес към темите, на които са посветени лекциите и беседите на Георги Изворски - последовател на учението на Петър Дънов, автор на няколко книги, живял в уединение 6 години в Тетевенския балкан. Определя себе си като “обикновен духовен наставник”, от 20 години не гледа телевизия, не слуша радио, не чете вестници и не гласува.

Срещата във Велинград бе открита от председателката на сдружението “Нежна сила” Росица Лебанова с думите, че всички българи на първо място си пожелаваме да сме живи и здрави, а по темата за здравето Г. Изворски може да ни даде ценни напътствия.
Въпреки че според американците това, което не се купува с пари, може да се купи с много пари, има три неща, които човек не може да си купи, подчерта Георги Изворски: абсолютно здраве, абсолютно приятелство и абсолютна любов. Тези неща не са материални и се дават и получават така, както се пее в народните песни - “сърце за сърце - по-малко няма”. Според него новото общуване между хората е общуване по сърце, живот чрез любов и във всичко трябва да прилагаме вселенския принцип на любовта. Г. Изворски припомни мисълта на Учителя Петър Дънов, че любовта, мъдростта и истината ще ни направят свободни, щастливи и здрави. Към посочените три принципа той добавя още два - на справедливостта и добротворчеството.
Милиони страници са изписани по темата как човек може да си помогне сам при лечението на определено заболяване. Георги Изворски разви тезата, че на първо място можем да си помогнем с добри мисли и добри чувства, да мислим какво правим и какво казваме и да не замърсяваме пространството с лоши думи и дела. Светът е съвършен, българите живеем в райско кътче и трябва да бъдем добронамерени и доброжелателни.
След декември 2012 г. духът започва да командва материята, а за всеки духовен човек е ясно, че не битието определя съзнанието. Според Г. Изворски във времето на великия квантов преход, в което живеем, битието започва да се подчинява на съзнанието и всичко се случва по Божия воля. След 2012 г. се случва и още една голяма промяна: напред излиза и започва да управлява женският принцип, а това значи, че сме в предверието на рая. “Небето работи - смени папата и патриарха, ще започнат промените”, прогнозира гостът. Той изведе и своята кратка формула на обичта: “Обичам ближните си, обичам враговете си, обичам предателите си”, в която има три нива - човешко, ангелско и божествено.
За скорошното им посещение на пирамидите в Босна разказа Силвина Белопейчева. Пирамидите в Босна, за които има твърдения, че са на 35 000 години и са по-големи от египетските, според нея са космическо съоръжение. Тя разказа и за разходката им до Славееви скали, която ги е убедила, че Чепинската котловина е благословена и е изключителен енергиен център. Велинград заслужава да бъде не само СПА столица, а столица на здравето и хармонията, каза Силвина Белопейчева.
Здравето и хармонията ще са сред основните теми на събора “Духът на България”, който предстои от 24 до 28 юли 2013 г. През петте дни на събора ще се проведат практически занимания за различни способи на лечение, духовни практики, походи до енергийни места, беседи, медитации, концерти, танци и творчески работилници. А главната цел е духовно възраждане на България. Ккато каза Силвина Белопейчева: “От нас зависи България да се промени, а духът да вземе преднина”.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води