Велинград - online - Здраве чрез добри мисли и чувства 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Здраве чрез добри мисли и чувства
Публикувано 2013-06-25 08:49:12 от Темпо

Точно месец преди дните, в които Велинград ще бъде домакин на Събора на здравето “Духът на България”, в Художествената галерия се проведе среща с двама от организаторите - Георги Изворски и Силвина Белопойчева. Дойдоха доста хора, проявяващи интерес към темите, на които са посветени лекциите и беседите на Георги Изворски - последовател на учението на Петър Дънов, автор на няколко книги, живял в уединение 6 години в Тетевенския балкан. Определя себе си като “обикновен духовен наставник”, от 20 години не гледа телевизия, не слуша радио, не чете вестници и не гласува.

Срещата във Велинград бе открита от председателката на сдружението “Нежна сила” Росица Лебанова с думите, че всички българи на първо място си пожелаваме да сме живи и здрави, а по темата за здравето Г. Изворски може да ни даде ценни напътствия.
Въпреки че според американците това, което не се купува с пари, може да се купи с много пари, има три неща, които човек не може да си купи, подчерта Георги Изворски: абсолютно здраве, абсолютно приятелство и абсолютна любов. Тези неща не са материални и се дават и получават така, както се пее в народните песни - “сърце за сърце - по-малко няма”. Според него новото общуване между хората е общуване по сърце, живот чрез любов и във всичко трябва да прилагаме вселенския принцип на любовта. Г. Изворски припомни мисълта на Учителя Петър Дънов, че любовта, мъдростта и истината ще ни направят свободни, щастливи и здрави. Към посочените три принципа той добавя още два - на справедливостта и добротворчеството.
Милиони страници са изписани по темата как човек може да си помогне сам при лечението на определено заболяване. Георги Изворски разви тезата, че на първо място можем да си помогнем с добри мисли и добри чувства, да мислим какво правим и какво казваме и да не замърсяваме пространството с лоши думи и дела. Светът е съвършен, българите живеем в райско кътче и трябва да бъдем добронамерени и доброжелателни.
След декември 2012 г. духът започва да командва материята, а за всеки духовен човек е ясно, че не битието определя съзнанието. Според Г. Изворски във времето на великия квантов преход, в което живеем, битието започва да се подчинява на съзнанието и всичко се случва по Божия воля. След 2012 г. се случва и още една голяма промяна: напред излиза и започва да управлява женският принцип, а това значи, че сме в предверието на рая. “Небето работи - смени папата и патриарха, ще започнат промените”, прогнозира гостът. Той изведе и своята кратка формула на обичта: “Обичам ближните си, обичам враговете си, обичам предателите си”, в която има три нива - човешко, ангелско и божествено.
За скорошното им посещение на пирамидите в Босна разказа Силвина Белопейчева. Пирамидите в Босна, за които има твърдения, че са на 35 000 години и са по-големи от египетските, според нея са космическо съоръжение. Тя разказа и за разходката им до Славееви скали, която ги е убедила, че Чепинската котловина е благословена и е изключителен енергиен център. Велинград заслужава да бъде не само СПА столица, а столица на здравето и хармонията, каза Силвина Белопейчева.
Здравето и хармонията ще са сред основните теми на събора “Духът на България”, който предстои от 24 до 28 юли 2013 г. През петте дни на събора ще се проведат практически занимания за различни способи на лечение, духовни практики, походи до енергийни места, беседи, медитации, концерти, танци и творчески работилници. А главната цел е духовно възраждане на България. Ккато каза Силвина Белопейчева: “От нас зависи България да се промени, а духът да вземе преднина”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола