Велинград - online - Всяка крава да си знае гьола 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Всяка крава да си знае гьола
Публикувано 2013-06-25 09:00:55 от Темпо

Разходка през целия парк срещу Тотото в кв. Чепино и след това по бул. “Съединение” - това е маршрутът из СПА столицата не на група летни туристи, а на десетина крави. Докато хрупат трева в парка, до тях група деца използват лятната ваканция, за да упражняват удари на голф. Идилията е пълна, по миризма леко напомня нашенски селски двор, швейцарските Алпи или улиците на пренаселен индийски град - пътешествали по различните краища на света свидетелстват, че по тези дестинациии за кравите нямало забранени териториии. Е, майки с малки деца изразяват опасения от кърлежи и замърсяване на детските площадки за игра и тревните площи, но кой да ги чуе?!

Запалените привърженици от групите на “зелените” също нямат думата. Наскоро засадените цветя явно са от сорт, който не се харесва на преживните животни. Кравите може и да изпотъпкват градинките, но не изяждат китките. А и осигуряват безплатно естествено наторяване...
Разходката продължава по централния булевард на курорта, осигурявайки допълнителна атракция за гостите на СПА столицата. Май и животинките са понаучили нещо от правилника за движение, защото пресичат само на метър от пешеходната пътека тип “зебра” - правило, което все още не се спазва от огромен процент пешеходци и шофьори. Да се сърдим ли, че кравите пречат на движението или да приемем, че тяхното присъствие събужда и заостря вниманието на всички останали участници в него?
Вече не на шега: има закони, наредби и правила, които в случая са нарушени. Селската идилия може много да ни е по сърце, но както всяка жаба си знае гьола, така и всяка крава да си знае обора. И да си има дом и стопанин, защото мястото на кравите наистина не е в парка и на булеварда.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води