Велинград - online - Конституционният съд ще решава “казуса Пеевски” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Конституционният съд ще решава “казуса Пеевски”
Публикувано 2013-06-25 09:07:11 от Темпо

В момента избирателите от област Пазарджик са представени в 42-рото Народно събрание не от полагащите се по закон 9, а от 8 депутати. Причината е, че ще се чака решение на Конституционния съд дали избраният от листата на ДПС Делян Пеевски може да остане народен представител, след като положи клетва за председател на Държавната агенция за национална сигурност.

На 19 юни, след силен обществен натиск, Народното събрание отмени решението, с което избра на поста Делян Пеевски. От БСП и ДПС признаха, че са направили голяма грешка, но са минали през катарзис и се извиняват. В парламента обаче нямаше нито един коментар по въпроса чия грешка е и защо не е гласувана подадената от Д. Пеевски оставка като народен представител преди да бъде избран за шеф на ДАНС. Председателят на ДПС Лютви Местан обяви, че по “казуса Пеевски” са се спрели на “конституционно екзактен” вариант: да питат Конституционния съд дали Д. Пеевски може да се върне като депутат, а докато съдиите вземат решение, той няма да идва в Народното събрание и няма да получава месечното си възнаграждение. Междувременно от ГЕРБ изпревариха ДПС и на 21 юни внесоха в Конституционния съд искане за установяване на несъвместимост и прекратяване на мандата на Делян Пеевски като народен представител.
Протестиращите по площадите са категорично против връщането на Д. Пеевски в Народното събрание, а на варианта с Конституционния съд се гледа като на протакане, чиято цел е да спадне народното недоволство. Следващият в листата на ДПС, който чака решението по “казуса Пеевски” с надежда за депутатско кресло, е икономистът от Пещера Самир Айдън Коджаали.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай