Велинград - online - Ще паркираме ли в синя зона с sms? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ще паркираме ли в синя зона с sms?
Публикувано 2013-06-25 09:11:27 от Темпо

Отговорът на този въпрос зависи от общинските съветници, които възложиха на управителя на общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” Юлиана Ковачева да проучи опита на други градове. Темата предстои да бъде разгледана от местния парламент на 27 юни.
Проучването сочи, че там, където са въвели паркиране чрез sms, приходите за общините са се повишили
. В Пазарджик, където разполагат с около 1000 паркоместа, е регистрирано увеличение с 10%. В Пловдив услугата sms паркиране е въведена през ноември 2012 г. и в момента общинското предприятие “Паркиране и репатриране” също отчита увеличение на приходите. В Пловдив има около 2300 паркоместа, а Общинският съвет е приел и генерален план, с който се разширява синята зона - факт, който предизвика и недоволство сред пловдивчани. В Благоевград разполагат с около 1500 паркоместа и охраняеми паркове, sms паркирането е въведено преди половин година. Там също има ръст на приходите, но отчитат, че трябва да оптимизират системата.
Ако се върви към решение за такъв вид паркиране и във Велинград, за потребителите ще е от голямо значение цената на услугата. Сметките са в ръцете на съветниците, а на везните са приходи и работни места. Те ще трябва от една страна да калкулират процентите за мобилния оператор, а от друга страна да отчетат факта, че в момента в сините зони работят 20 охранители, трима по контрол на автотранспорта и един ръководител.
На юнската сесия Общинският съвет ще се запознае и с информация за работата на Общинската комисия за безопасност на движението. Наред с предприетите мерки за поставяне на пътни знаци и обучения, комисията дава и статистика за работата на специализирания автомобил за репатриране и принудително преместване на неправилно паркирани автомобили. От септември 2012 г. до май 2013 г. “паякът” е вдигнал общо 627 автомобила. Най-голям е броят на наказаните нарушители в първия месец на работата на “паяка” - 180, докато от началото на 2013 г. вдигнатите МПС варират от 22 до 55 на месец. Под заплахата да издирват колата си на наказателен паркинг и да плащат глоби, шофьорите явно са станали по-дисциплинирани при паркирането.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България