Велинград - online - Протести срещу областния управител от квотата на ДПС 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Протести срещу областния управител от квотата на ДПС
Публикувано 2013-06-25 09:17:11 от Темпо

На 17 юни встъпи в длъжност новият областен управител на област Пазарджик Иван Йорданов. Той бе посрещнат в Областната управа от изпълняващата длъжността Ваня Минкова и предаването на властта протече в спокоен и делови порядък. Пред областните медии досегашният директор на правния отдел в Община Пазарджик Иван Йорданов обяви, че е получил назначението си от квотата на ДПС, но ще работи за всички граждани на областта.

Още на следващия ден областното ръководство на ВМРО заяви на пресконференция, че не може в Четвърти революционен окръг областният управител да е от квотата на ДПС. На парламентарните избори ДПС спечели в нашия избирателен район 2 места, така че не е първа политическа сила. От своя страна Иван Йорданов се срещна с лидерите на ВМРО в своя кабинет и повтори уверенията, че не е обвързан с партийни политики.
Реакция срещу назначението на областния управител имаше и в общинската организация на БСП, която не се съобрази с решението на областно ниво за подкрепа на Сергея Станишев. На пленум социалистите поискаха оставката на лидера на БСП, а впоследствие членове на червената партия се включиха и в протестите срещу Иван Йорданов. Сред аргументите за искането на неговата оставка е това, че като юрист на Община Пазарджик е защитавал сделки, които по мнение на социалисти са били не в обществен, а в частен интерес. Това поражда съмнения, че ще изпълнява основната задача на областния управител - да бъде коректив по отношение законността на решенията на общините.
Най-многоброен бе протестът на 20 юни, когато пред сградата на Областната управа с искания за оставка скандираха около 100 човека. Сред многото плакати имаше и такъв, на който депутатът от ДПС Делян Певски, кметът на Пазарджик Тодор Попов и областният управител Иван Йорданов бяха изобразени като триглава ламя.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай