Велинград - online - Откриваме летния сезон с празници и концерти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Откриваме летния сезон с празници и концерти
Публикувано 2013-06-25 09:26:21 от Темпо

В разгара на политическата криза и протестите, обхванали страната, в дневния ред на Велинград и Ракитово се задава поредица от празници. По традиция, която ще бъде спазена, Велинград ще отбележи своя празник в първата събота на юли - 6 юли, а Ракитово в деня на патрона на църквата “Света Неделя” - 7 юли.

През изтеклата седмица двете общини представиха афишите за предстоящите празници. За деня на Велинград, когато ще отбележим и 65 години от създаването на града, на сцената на площад “Н. Гяуров” за първи път ще изнесе голям концерт Георги Христов. Това лято Празниците на културата ще са в по-разширен формат и ще продължат до 21 юли, когато ще бъдат закрити с концерт на “Диана експрес”. Между двете дати велинградчани и гостите на курорта ще се забавляват с местни и гостуващи духови оркестри, фолклорни ансамбли, любителски театри, изложби, премиери на книги, два фестивала - “Хоро край Извора” и “Дъга над Клептуза”, забавни детски утра и горещи танцови вечери.
И докато на площадите вървят събитията от празничния афиш, по две улици в центъра на Велинград - “Александър Стамболийски” и “Юндола”, ще вървят ремонти на ВиК мрежата плюс асфалтиране. Безспорно неудобство в разгара на курортния сезон, което ще трябва да приемем в името на бъдещата по-добра инфраструктура.
Веднага след края на Празниците на културата, от 24 до 29 юли, Велинград ще бъде домакин на Събора на здравето “Духът на България”. Все още обаче няма яснота дали по същото време ще отбележим и 5 години от обявяването ни за СПА столица на Балканите. Засега обещаното от Министерството на икономиката и туризма финансиране за честванията е под въпрос, тъй като все още не е обявена чаканата обществена поръчка на стойност около 70 000 лева. На Консултативния съвет по туризъм, който се проведе на 20 юни, се видя, че програмата за 5 години СПА столица на Балканите не е ясна и ще остана такава до решаване на проблема с финансирането. Затова бе приет “резервният”, но практичен и разумен вариант, предложен от хотелиера Ангел Манолов: да се съчетаят в едно Празниците на културата, честването на 65 години Велинград и на 5 години СПА столица. Ако впоследствие министерството отпусне пари, през 2013 г. ще имаме и празник за СПА-юбилея.
В община Ракитово започват да празнуват още тази неделя, 30 юни, с култовия моноспектакъл на Николай Урумов “Лалугер”, а на самия празник 7 юли ще пее дует “Ритон”. Програмата за празниците в Ракитово - на стр. 7, а програмата за велинградските Празници на културата очаквайте в следващия ни брой.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай