Велинград - online - “Чепинче” сред най-добрите на “Евро фолк-Черно море 2013” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Чепинче” сред най-добрите на “Евро фолк-Черно море 2013”
Публикувано 2013-07-02 08:44:34 от Темпо

Над 80 групи, ансамбли и самостоятелни изпълнители от страната и чужбина взеха участие в IX международен фолклорен фестивал “Евро фолк-Черно море 2013”. За всички участници имаше дипломи и грамоти, а за най-добрите от тях по категории, сред които беше и детският ансамбъл “Чепинче” при ОНЧ ”Св.Св. Кирил и Методий-1905”, получиха препоръка за участие в Европейския шампионат по фолклор догодина в Несебър. Според журито изпълненията съдържат художествени стойности и въздействащ заряд , които заслужават да се изнесат пред българската и световната общественост.

Децата от ансамбъла впечатлиха журито както със своя чар и талант, така и с красотата на носиите и танцовото майсторство, което показаха на сцената в Китен и заслужено получиха бурните аплодисменти на публиката, множеството дипломи и грамоти и станаха лауреати на фестивала. На 30 юни е финалът на “Евро фолк-Черно море 2013”, където журито ще определи на кои от първенците да даде и специалната награда “Златен Орфей” . Надяваме се и нашите деца да бъдат сред тях. Тук е момента да отбележа и една индивидуална грамота на третокласника Васил Ангелов за откритие на фестивала, която заслужи с таланта си да свири на тарамбука (на снимката).
За комфорта, добрата организация и усмивките по лицата на децата допринесе и президентът на “Европейската фолк академия” Калоян Николов и неговият екип, които са организатори и на Старопланинския събор във Велико Търново, където ежегодно участват над 15 000 изпълнители.
След толкова емоции и положен труд през изминалия творчески сезон , искам да благодаря както на децата, така и на техните ръководители - Аделина Пещерска (хореограф) и Ели Саздова (ръководител на Детския хор) за старанието и всеотдайността през изминалия сезон и за достойния му финал.
Иван Пещерски, секретар на ОНЧ “Св.Св. Кирил и Методий-1905”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води