Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 02.07.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 02.07.13
Публикувано 2013-07-02 09:00:37 от Темпо

СЪВЕТНИК Новият съветник от ДПС Муса Дрангов положи клетва на извънредната сесия на Общинския съвет на 24 юни. Той влезе на мястото на избрания за народен представител Сергей Кичиков. Муса Дрангов ще е член на комисиите по ТСУ и по туризъм.


КРЕДИТ Срокът за връщане на кредита в размер на 629 000 лева, който община Велинград получи от “Райфайзенбанк”, бе удължен с решение на Общинския съвет до 10 юли 2014 г. Общината е постигнала съгласие с кредитната институция на базата на така наречените “неочаквани обстоятелства”, свързани със срокове по обществени поръчки, които не могат да бъдат коригирани. Съветниците подкрепиха решението, групата на ДПС гласува “въздържал се”.

КОНКУРСИ Със свое решение Общинският съвет задължи Общинска администрация при насрочване на конкурси за разпореждане с общински обекти да бъдат упоменавани всички условия на конкурса, включително критериите за определяне на победител. Критериите занапред ще се одобряват от местния парламент.

“НАДЕЖДА” От 1 януари 2014 г. капацитетът на Дневния център за деца и младежи с увреждания “Надежда” се увеличава с 12 клиенти. Центърът ще изпълнява ролята на съпътстваща услуга, като ще предостави рехабилитационни грижи за потребителите на защитеното жилище и центъра за настаняване от семеен тип за деца с увреждания, които общината изгражда в момента по европейски проект.

“ФАНТАЗИЯ” Съветниците гласуваха даде съгласие по заявлението на директорката на ОДЗ “Фантазия” Мая Якимова, с което се иска прекратяване на разрешителното за водовземане на минерална вода, издадено от Министерството на околната среда и водите. До момента детската градина се отоплява с минерална вода, която се заплаща на МОСВ. Занапред отоплението ще става с минерална вода от стопанисван от общината сондаж. Той като водата е за задоволяване на публични нужди и не се извършва стопанска дейност, тя ще се ползва от детската градина безвъзмездно.

ОТРЕЖДАНЕ Съветниците гласуваха единодушно искането на “Диамант” ООД за частично изменение на влязъл в сила посробен устройствен план. Парцелът на фирмата в района на болницата се отрежда “За жилищно строителство, търговия и услуги”, върху което може да изгради две сгради на 3 и 4 етажа.

ЮНДОЛА Общината ще разполага с нови парцели за продажба на Юндола, след като Общинският съвет даде съгласие един голям общински имот, отреден преди години за “Почивна станция”, да бъде разделен на 7 парцела за индивидуално жилищно строителство. В новите парцели се предвижда строителство на сгради до 2 етажа.

“ВКТВ” Съветниците задължиха общинската фирма “ВКТВ” да извърши за своя сметка превключването на абонатите от старата към новата водопреносна мрежа в селата Бирково, Враненци и Чолаково. Жителите на селата нямат финансовата възможност да заплатят за включването, така че с решение на Общинския съвет “ВКТВ” ще отдели сумата от 7200 лева за целта.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай