Велинград - online - Съветниците искат проверка за незаконни отклонения от “Власа” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съветниците искат проверка за незаконни отклонения от “Власа”
Публикувано 2013-07-02 09:01:45 от Темпо

Поредното искане за издаване на разрешително за водовземане на минерална вода от сондаж “Власа” бе от фирма “Розелив-92” ООД - Велинград. След дискусия съветниците отложиха решението си за следваща сесия. Причината са опасенията дали има резерв от достатъчно количество минерална вода, които изразиха няколко от съветниците.

Екатерина Каферинова напомни, че са приели решение Общинската администрация да извърши проверка за незаконно включили се ползватели по водопровода от “Власа”, но към момента такава не е извършена. Много от коректните ползватели се оплакват, че количествата вода не достигат, особено през студения зимен сезон. Али Мареков я подкрепи, че по документация общината разполага със свободни количества минерална вода, но е важно да се види реалното състояние. Той обърна внимание на съветниците, че ако раздадат всички свободни количества, се изправяме пред опасността да дойде голям инвеститор и да го отблъснем заради липсата на възможности за водовземане. От името на Комисията по общинска собственост Радослав Димов предложи точката да се отложи с един месец, като общината извърши проверка за незаконни отклонения от сондаж “Власа”.
Зам.-кметът Ася Хрисчева съобщи пред Общинския съвет, че са получили оферти от 3 фирми, които могат да извършат заснемане с видео наблюдение по водопровода от “Власа” и да се прекъснат незаконните отклонения, ако бъдат установени такива. Според нея е въпрос на време да бъде избрана една от трите фирми и да се пристъпи към конкретни действия. Александър Гагов опонира, че “роботи” има само на Луната и вместо да се заблуждаваме с видео наблюдение, общината трябва да изгради открит водопровод за минералната вода от “Власа”. Тогава много ясно ще се вижда кой се е “закачил” за тръбата, а ако кражбите се спрат, то инвестицията ще бъде върната бързо. Велинград страда не от липса на вода, а от загуби заради лошите водопроводи и загуба на температура на водата заради неизолирани тръби, подчерта съветникът.
Местният парламент отложи точката, сега е ред на ОА да задвижи проверката, която да изкара на светло кой ползва вода от сондаж “Власа”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България