Велинград - online - От гарата до “Пикадили” - затворено за ремонт 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

От гарата до “Пикадили” - затворено за ремонт
Публикувано 2013-07-02 09:12:31 от Темпо

От тази седмица започват поетапните ремонти по две улици в центъра на Велинград - “Ал. Стамболийски” и “Юндола”. В срок от 52 дни трябва да бъде изградена нова водопроводна и канализационна мрежа, да се постави тръба за бъдещата газификация, да се включат интернет и секретни връзки и на финала улиците да бъдат асфалтирани, а тротоарите ремонтирани.

На 24 юни в общината се проведе работна среща с участието на кмета Иван Лебанов и Деян Инджов от фирма “ИССА-2000”, която отговаря за цялостното извършване на ремонтите. Участваха и представители на КАТ, Пожарната, “ВКТВ”, БТК и ЕВН. Кметът подчерта, че проектът е много важен за Велинград и е желателно да няма затваряне на цялото шосе. Деян Инджов съобщи, че ще разпределят работата на 3 етапа: първи етап от от гробищата до кръговото кръстовище на гарата, втори етап от кръговото на гарата до “Пикадили” и трети етап - улица “Юндола”. От фирмата смятат, че ще се работи по-бързо и качествено, ако няма движение по участъците, които се ремонтират. При първите два етапа не се очакват сериозни проблеми за движението на МПС, но при затварянето на ул. “Юндола” трудности ще има. Становището на КАТ е, когато по график се стигне до затваряне на ул. “Юндола”, трафикът на МПС над 3.5 тона да бъде пренасочен през Юндола - Белово.
Точният график ще стане факт в началото на настоящата седмица, след което ще го обявим на страниците на “Темпо”. Още тази седмица се предвижда затваряне за движение на МПС на отсечката от кръговото кръстовище при жп-гарата до “Пикадили”, съобщи Георги Николов от ОА. На кръговото кръстовище движението в посока Чепино няма да бъде спирано. В посока Каменица и Лъджене обходният маршрут ще минава от бензиностанция “Петрол” по ул. “Христо Ботев” до кръстовището със светофарите при Женска баня. Автомобилите ще могат да минават и през кръстовището на ул. Ал. Стамболийски” със светофарите, но само в посока Чепино - Каменица и обратно.
От управителя на “ВКТВ” Борис Голомехов научихме, че по време на ремонтните дейности ще се наложи спиране на водоподаването. То ще става по график, за който “Темпо” ще информира. Ще се прави всичко възможно водата да спира за кратки интервали и предимно през нощта, но живеещите в районите на ремонтите трябва да се подготвят за безводни часове. Канализацията няма да се спира, тъй като новият водопровод и канализация ще се изграждат успоредно със старите.
На 27 юни бе извършена видеоинспекция, която е показала, че състоянието на старата ВиК инсталация по двете улици по думите на Борис Голомехов е “трагично и катастрофално”. Няма спор, че цялостната подмяна и асфалтиране са абсолютно необходими и в името на по-добрата подземна и надземна инфраструктура велинградчани и гостите на СПА столицата ще трябва да изтърпим трудностите, които неизбежно съпътстват всеки ремонт.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води