Велинград - online - От гарата до “Пикадили” - затворено за ремонт 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

От гарата до “Пикадили” - затворено за ремонт
Публикувано 2013-07-02 09:12:31 от Темпо

От тази седмица започват поетапните ремонти по две улици в центъра на Велинград - “Ал. Стамболийски” и “Юндола”. В срок от 52 дни трябва да бъде изградена нова водопроводна и канализационна мрежа, да се постави тръба за бъдещата газификация, да се включат интернет и секретни връзки и на финала улиците да бъдат асфалтирани, а тротоарите ремонтирани.

На 24 юни в общината се проведе работна среща с участието на кмета Иван Лебанов и Деян Инджов от фирма “ИССА-2000”, която отговаря за цялостното извършване на ремонтите. Участваха и представители на КАТ, Пожарната, “ВКТВ”, БТК и ЕВН. Кметът подчерта, че проектът е много важен за Велинград и е желателно да няма затваряне на цялото шосе. Деян Инджов съобщи, че ще разпределят работата на 3 етапа: първи етап от от гробищата до кръговото кръстовище на гарата, втори етап от кръговото на гарата до “Пикадили” и трети етап - улица “Юндола”. От фирмата смятат, че ще се работи по-бързо и качествено, ако няма движение по участъците, които се ремонтират. При първите два етапа не се очакват сериозни проблеми за движението на МПС, но при затварянето на ул. “Юндола” трудности ще има. Становището на КАТ е, когато по график се стигне до затваряне на ул. “Юндола”, трафикът на МПС над 3.5 тона да бъде пренасочен през Юндола - Белово.
Точният график ще стане факт в началото на настоящата седмица, след което ще го обявим на страниците на “Темпо”. Още тази седмица се предвижда затваряне за движение на МПС на отсечката от кръговото кръстовище при жп-гарата до “Пикадили”, съобщи Георги Николов от ОА. На кръговото кръстовище движението в посока Чепино няма да бъде спирано. В посока Каменица и Лъджене обходният маршрут ще минава от бензиностанция “Петрол” по ул. “Христо Ботев” до кръстовището със светофарите при Женска баня. Автомобилите ще могат да минават и през кръстовището на ул. Ал. Стамболийски” със светофарите, но само в посока Чепино - Каменица и обратно.
От управителя на “ВКТВ” Борис Голомехов научихме, че по време на ремонтните дейности ще се наложи спиране на водоподаването. То ще става по график, за който “Темпо” ще информира. Ще се прави всичко възможно водата да спира за кратки интервали и предимно през нощта, но живеещите в районите на ремонтите трябва да се подготвят за безводни часове. Канализацията няма да се спира, тъй като новият водопровод и канализация ще се изграждат успоредно със старите.
На 27 юни бе извършена видеоинспекция, която е показала, че състоянието на старата ВиК инсталация по двете улици по думите на Борис Голомехов е “трагично и катастрофално”. Няма спор, че цялостната подмяна и асфалтиране са абсолютно необходими и в името на по-добрата подземна и надземна инфраструктура велинградчани и гостите на СПА столицата ще трябва да изтърпим трудностите, които неизбежно съпътстват всеки ремонт.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води