Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.07.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.07.13
Публикувано 2013-07-09 09:55:03 от Темпо

БОП В края на работния ден на 2 юли служители на БОП са извършили проверка в дирекция “Местни данъци и такси” в Община Велинград по разпореждане на Окръжна прокуратура - Пазарджик. Иззети са документи и компютри, резултати от проверката все още не са обявени.


МЮФТИЯ След няколко неявявания на 4 юли главният мюфтия Мустафа Хаджи застана пред Окръжен съд - Пазарджик в качеството си на свидетел по наказателното дело за проповядване на антидемократична идеология. Пред съда той заяви, че е провеждал срещи с регистрираната в Саудитска Арабия фондация “Ал Уакф ал Ислями”, но не знае тя да е финансирала свои структури в България. В Главно мюфтийство не били постъпвали сигнали за проповядване на норми, които са извън традиционното вероизповедание. Делото ще продължи в края на октомври с разпит на още 37 свидетели. Съдът е изискал за тогава и отчет за финансовата и учебна дейност на мюсюлманския пансион във Велинград.

ЗЕМЕДЕЛИЕ В срок до 31 юли 2013 г. собствениците на земеделски земи трябва да подадат в общинските служби по земеделие декларации за местонахождението на имотите си. В същия срок ползвателите на земи трябва да декларират договорите си за наем, аренда и др. Имотите, за които няма подадени декларации от собствениците, ще се разпределят служебно между ползвателите, информира Областната служба по земеделие.

ОБЗАВЕЖДАНЕ Община Велинград започна обществена поръчка за доставка на обзавеждане за строящите се в момента защитено жилище и център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания. Поръчката включва цялостно обзавеждане и оборудване: легла, бюра, гардероби, маси, столове, шкафчета, легла, дивани, кухненско обзавеждане, маса за тенис, беседка и много други позиции. Стойността на поръчката е 136 468 лева, а конкурсът ще се проведе на 7 август 2013 г. Срокът за доставка е декември 2013 г.

ДОСИЕТА Комисията по досиетата ог.аси пореден списък на сътрудници на бившата Държавна сигурност, в който са имената на длъжници с кредити за над 1 милион лева от Стопанска банка. Сред тях е името на родения през 1958 г. във Велинград Никола Петков Балтов, работил за ДС под псевдонима агент Попов.

КЪРЛЕЖИ През седмицата областният управител Иван Йорданов събра на спешно заседание епизоотичната комисия във връзка със зачестили сигнали за ухапвания от кърлежи. От Регионалната здравна инспекция отчетоха, че се увеличава броят на хората, заболели от марсилска треска след ухапване от кърлеж. За цялата 2012 г. те са били 23, а към момента вече има регистрирани 17 случая (във Велинград няма заболели). Комисията набеляза мерки за профилактика, които са свързани с борба с кърлежите чрез дезинсекция на тревните площи и ограничаване броя на скитащите кучета.

ПОРЪЧКА До 11 юни Община Велинград набира оферти по обществената поръчка за осигуряване на информираност и публичност във връзка с проекта за повишаване на квалификацията на служителите от ОА. Прогнозната стойност на поръчката е около 6000 лева.

Уточнение: В статията “Само 7 ноти, а толкова много музика” в предишния брой сме допуснали грешка в името на пианистката Ивайла Каранейчева. Редакцията се извинява, като й пожелава много успехи.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води