Велинград - online - “Хоро край извора” - най-мащабното събитие в Празниците 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Хоро край извора” - най-мащабното събитие в Празниците
Публикувано 2013-07-16 10:01:29 от Темпо

Централният площад на Велинград побира публиката на много събития, но се оказа тесен за участниците във второто издание на фестивала “Хоро край извора”. Точно като в мотото на фестивала “Вода се лее, прелива, хоро се вие, извива”: 650 танцьори от 24 клуба от различни краища на България извиха хора и ръченици в съботния следобед на 13 юли. Най-млада на хорото бе 10-годишната Виолета Гешева, а доайен Соня Ботева и те поведоха голямото хоро, което превърна фестивала “Хоро край извора” в най-мащабното събитие от тазгодишните Празници на културата.

Фестивалът няма конкурсен характер, неговата основна цел е хората да се съберат, да танцуват и да се забавляват, казва Росица Стоицова - ръководител на танцов клуб “Росица” и създател на събитието. Затова всички участници получават грамоти и награди, които бяха връчени от кмета Иван Лебанов и зам.-кмета Георги Янчев. Има и още една важна цел - гостите от различни точки на страната всяка година да научават тук поне едно нашенско хоро, за да съхраняваме и популяризираме местния фолклор. Това се случи в неделя сутринта, когато край езерото Клептуза нашите танцьори показаха на гостите стъпките на автентично дорковско хоро “Дзуп-дзуп”.
За мнозина от участниците, изтанцували по над 35 хора в рамките само на официалната програма, фестивалът завърши отморяващо в топлите води на Централния минерален плаж. Община Велинград обяви “вход свободен” за хората, които направиха толкова много за българската духовност и гордост и създадоха толкова позитивни емоции за гражданите и гостите на Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води