Велинград - online - Общината спечели проекти за Острец и банята в Чепино 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината спечели проекти за Острец и банята в Чепино
Публикувано 2013-07-16 11:01:28 от Темпо

Община Велинград спечели 49 923 лева за разкопки на връх Острец и 149 995 лева за ремонт на неработещата Радонова баня в Чепино. Сумите са 100% безвъзмездно финансиране, осигурено по Програмата за развитие на селските райони в изпълнение на стратегията на Местната инициативна група “Белово, Септември, Велинград”. Предстои кметът Иван Лебанов да подпише договорите и да започне изпълнението на двата проекта, чийто срок е 1 година.

С осигурените средства от септември 2013 г. е предвидено на Острец да стартират археологически разкопки. Ръководител на експедицията с участието на български и чуждестранни студенти отново ще бъде проф. Диана Гергова - специалист по тракийска археология, научен секретар на Националния археологически институт с музей към БАН, известен у нас и в чужбина археолог. През 2009 и 2010 г. проф. Гергова проведе две археологически експедиции на Острец и започна работата по светилището на бесите, по което предстои още много работа. Осигурените по проекта средства са за разкопки, консервация и експониране на обекта.
Неработещата общинска баня в Чепино ще бъде укрепена и ремонтирана, за да може да бъде пусната в експлоатация. Тъй като сградата е паметник на културата, бе преминато през тежка съгласувателна процедура с Националния институт за недвижимо културно наследство и Министерството на културата. От общата сума, отпусната по проекта, 15 000 лева са за проектиране, което вече е извършено и 135 000 лева за строителните и ремонтни дейности.
“Общината се бори за всеки лев, който можем да спечелим по проекти”, коментира кметът Иван Лебанов. Цялостната подготовка на двата проекта, от подаването на документите до подписването на договорите, е изпълнена от общинското предприятие “Туристически информационен център”. Директорът на ТИЦ Даниела Салкина информира, че предстои трудно управление на проектите, защото трябва да се следят множество съгласувателни режими. Общинското предприятие има капацитет да го направи и няма да се търси външна фирма, на която да се плаща за управлението на проектите.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води