Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 16.07.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 16.07.13
Публикувано 2013-07-16 11:03:07 от Темпо

ЗАБАВЯНЕ За пореден път и през изтеклата седмица бе забавен стартът на ремонта по улиците “Ал. Стамболийски” и “Юндола”. От фирмата-изпълнител “ИССА-2000” обясниха новото отлагане с това, че цялата им техника е била ангажирана за довършителните дейности по автомагистрала “Тракия”. На среща в общината от фирмата поеха ангажимент, че ще има достатъчно хора и техника за ремонтите в центъра на Велинград и ще се постараят да свършат цялата работа преди крайния срок 28 август 2013 г.


ДСБ Асен Попов е новият председател на местната структура на Демократи за силна България (ДСБ). След националната конференция на партията, на която бе избрано ново ръководство начело с Радан Кънев, досегашният председател на ДСБ във Велинград Капка Вачева подаде оставка.

МБАЛ На 9 юли ООбщина Велинград обяви обществена поръчка за строителни работи в рамките на проекта за обновяване на общинската болница. Ремонтите са с прогнозна стойност 570 054 лева и включват множество позиции, сред които подмяна на подовите настилки, боядисване на стени и тавани, разширяване на помещения за новата медицинска техника, монтиране на платформа с лифт на входното стълбище за улеснение на хората с увреждания, нов болничен асансьор и нова вентилационна система. Средствата са осигурени по ОП “Регионална развитие”, а откритият конкурс за избор на изпълнител ще се проведе на 20 август 2013 г.

БЕЗРАБОТНИ Към юни 2013 г. броят на безработните в общините Велинград и Ракитово е общо 7544, отчете Бюрото по труда. Отново по-голям е броят на жените без работа - 4266, мъжете са 3278, а безработните младежи до 29 години - 1587.

ВОДИ Велинград, Панагюрище и Пещера са трите големи града в областта, които нямат пречиствателни станции за отпадните води и замърсяват с фекалии повърхностните води. Това отчетоха от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите след извършени проверки, които са отчели неблагоприятното влияние на непречистените отпадни води върху качеството на повърхностните води в областта.

ИЛИНДЕН Тази събота е 20 юли - Илинден и три храма в Чепинско се подготвят за честването на големия празник. По традиция той ще бъде отбелязан на параклисите с името на Свети Илия над Клептуза и на Елин връх, както и в едноименната църква в Дорково.

ОСТЕОПОРОЗА Регионалната здравна инспекция, асоциация “Жени без остеопороза” и общината организираха на 12 юли във Велинград информационна кампания за остеопорозата.Прегледите се проведоха в Дневния център за възрастни хора с увреждания.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води