Велинград - online - Предпремиера на “Велинград - вълшебство в зелено” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Предпремиера на “Велинград - вълшебство в зелено”
Публикувано 2013-07-23 09:24:10 от Темпо

На 16 юли в залата на Градската художествена галерия в присъствието на кмета Иван Лебанов, зам.-кметовете Атанаска Хрисчева, Георги Янчев, Исмет Бабучи и представители на дирекция Образование, култура и вероизповедания” се проведе среща с велинградски поети и творци. Поводът бе традиционното представяне на стихотворения в рамките на Велинградските празници на културата и във връзка с подготовката на поетичния сборник “Велинград - вълшебство в зелено”, който се очаква да излезе през септември, във връзка с петата годишнина от обявяването на града за СПА столица на Балканите.

Литературната среща започна с минута мълчание в памет на отишлите си от нас поети Георги Аврамов, Иван Коев, Иванка Карамфилова и Ангел Горанов. Началото на четенията постави синът на Георги Аврамов - общинският съветник Васил Аврамов, който прочете две стихотворения на баща си. Включиха се и ученици: Сонай Юсеин представи стихове на Иванка Карамфилова, Александра Ачева на Иван Коев, а Теодора Чаушева на Ангел Горанов.
С думите “Не можах да се разделя с Велинград, защото много го обичам и без него и без Родопа планина не мога да живея” поетесата с най-много стихотворения за Велинград и Родопите Анна Маргова прочете стиховете си. Свои творби прочетоха поетесата, която знае всички легенди за Велинград и ги е претворила в стихове - Боряна Стаева, младата надежда Петя Норова, велинградчанинът Христо Томов - познат повече сред творческите среди в Бургас, Цветка Спасова със стихове за Елин връх и трите бора, Виолета Златарева прочете стиховете на своята внучка - icyf Виолета Златарeва, Милан Милев със стихове за обич и добро. Свое стихотворение за родния кът прочете и водещата на поетичната вечер Лилия Топорчева.
За да бъде насладата пълна красиви български песни изпяха Ани Ушева, Александра Ачева и Сонай Юсейн. Организаторката на литературната вечер Юлиана Ковачева също прочете свои стихове и прикани и другите поетични таланти на Велинград да се включат в бъдещата стихосбирка. Думи на благодарност и цветя за творците поднесе кметът Иван Лебанов.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола