Велинград - online - Във всяко дете се крие зрънце талант 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Във всяко дете се крие зрънце талант
Публикувано 2013-07-23 09:25:06 от Темпо

За осма поредна година се проведе международният конкурс “Заедно в XXI век”, организиран от фондация “Устойчиво развитие за България”, СБУ, Националния дворец на децата, МОН и Руския културно-информационен център, който обхваща широк спектър от актуални теми в областта на екологията, историята и съвременните технологии. Популярността на конкурса нараства всяка година и все повече училища вземат участие в него.

Тази година има победители и от нашата община. Валя Алексова с ръководители Венера Ланджова от ОДК и Тамара Маргова от ПУ “Др. Манчов” спечели първо място в националния конкурс “Зелена планета”. Наска Янева с ръководител Емилия Кадьова от ПУ “Др. Манчов” получи поощрителна награда за стихотворението “Ние и природата”. Наградени са трима ученика от СОУ “М. Драгинов”: Райме Джуракова със златен медал в категорията “Еко-обектив” с ръководител Марияна Радева, Цанко Белчов в раздел “Проза” с ръководител Албена Бошнакова и Ася Кепчелюва с бронзов медал за изработване на тоалет от еко материали с ръководител Венета Тодорова.
За първи път ние учителите, които се занимаваме с подготовката на децата, сме наградени с 10-дневна творческа почивка в Санаторно оздравителния комплекс “Камчия”, което дължим на фондация “Устойчиво развитие за България”. СОК “Камчия” е разположен в уникална природна среда с редки съчетания на гори, разнообразие от растителни и животински видове, дюни и море. В комплекса всяка смяна почиват 1800 деца в три детски лагера. Децата членуват в младежки движения, в които се работи активно за патриотичното възпитание. Те са разпределени на групи, ръководени от студенти по педагогика - млади и енергични хора с различни таланти, които успяват да постигнат идеална дисциплина, да танцуват, пеят и спортуват наравно с децата и да дават личен пример.
Програмата за учителите беше богата и наситена: творчески вечери с поетите и писатели Атанас Звездинов, Дора Милева, Оля Раева; концерти на Грета Ганчева и Владимир Стоянов; срещи с директорка на Националния дворец на децата Татяна Досева, Пенка Иванова от МОН и доц. Емилия Лазарова; разходка с лодка по река Камчия. При посещението ни в училището към комплекса “Юрий Гагарин” руските колеги споделиха: “Във всяко дете се крие зрънце талант, по време на пребиваването в лагера на децата е предоставена възможността за участие в различни ателиета, за за може всяко да открие своето зрънце талант и да го развива”.
Искаме да изразим огромна благодарност към директора на СОК “Камчия” Станка Шопова, която сподели тревогите си за състоянието на българското образование, необходимостта от патриотично възпитание на младотото поколение и създаване на младежко движение.
Образователната система в основата си е консервативна и сме свикнали да ни се нарежда “отгоре” какво и как да правим. Но при днешните обстоятелства “горе” са заети със съвсем други “анализи” и ние трябва да променим нещата, като започнем от самите нас - от искрицата, която донесохме и ще предадем на нашите деца, за да останат в България и да живеем в един по-добър свят.
Венера Ланджова - ОДК, Тамара Маргова - ПУ “Др. Манчов”, Мариана Радева и Венера Тодорова - СОУ “М. Драгинов”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води