Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.07.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.07.13
Публикувано 2013-07-23 10:19:13 от Темпо

СЕСИЯ Юлското заседание на Общински съвет - Велинград е насрочено за 25 юли, като в дневния ред са включени над 30 точки. Съветниците ще направят отчет за своята работа през първото полугодие, ще обсъждат Интегрирания план за градско развитие, маломерните паралелки в общинските училища през новата учебна година, програми за младежта и превенция на наркотичните зависимост и ще гласуват процедури за отдаване под наем и продажба на общинско имущество. Ще бъдат разгледани отчет за събираемостта на местните данъци и такси, информация за текущото изпълнение на бюджета на общината и за водените от общината съдебни дела.

ПОДПИСКА В края на изтеклата седмица и във Велинград стартира подписка в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Подписите се събират в центъра на Лъджене.

СЪДИЯ Висшият съдебен съвет обяви конкурси за първоначално назначаване на съдии в районните съдилища. В Районен съд - Велинград има един свободен щат за съдия, а писменият изпит на кандидатите ще се проведе на 26 октомври 2013 г.

СРЕЩА На 19 юли новият областен управител Иван Йорданов и заместниците му Диана Варникова и Юмер Хамза проведоха първа работна среща с кметовете на общини от Пазарджишка област. Обсъдени са готвените промени в Закона за обществените поръчки, по-бързото разплащане на общините с фирмите, проблемът с регионалното депо за битови отпадъци, предстоящи ремонти на пътища в областта и др. Следващата работна среща ще бъде в края на септември в Стрелча.

РАЗРЕШИТЕЛНО Със своя заповед кметът на община Велинград Иван Лебанов прекрати разрешителното за водовземане от извор “Власа” на Основно училище “Христо Ботев”, считано от 1 юни 2013 г. Разрешителното е издадено през 2009 г. от Министерството на околната среда и водите. То се прекратява, за да може кметът да издаде ново разрешително и училището в кв. Каменица да може да ползва водата безвъзмездно, след като извор “Власа” вече се стопанисва от общината.

ОДИТ Община Велинград отправи публична покана за независим финансов одит по три проекта, които са в ход. Одитът ще извършва проверка на разходите и спазването на правилата на ЕС по проектите за социална инфраструктура за деца и младежи, за ремонт и оборудване на общинската болница и за въвеждане на енергийна ефективност в училища и детски градини. Общата прогнозна стойност на поръчката е 27 800 лева, а срокът за подаване на офертите изтича на 29 юли 2013 г.

ДЪРВОДОБИВ Две фирми спечелиха конкурсите за дърводобив от общинския поземлен фонд, организирани от Община Ракитово: “Кос Хол” - Костадин Холянов печели единия конкурс с оферта 12 000 лева, а костандовската “Еделвайс” - Асан Клашнов е победител в другата процедура с оферта 31 680 лева.

ТУРНЕ Фолклорният ансамбъл “Овчарска песен” към читалището в Дорково взе участие в международен фестивал в хърватския град Велика Горица. Дорковци се завърнаха с диплом и плакет да участие плюс награда за изпълнение на изворен фолклор. Читалището и кметството вече са в трескава подготовка за тазгодишния международен фестивал за автентичен фолклор, на който Дорково ще бъде домакин от 2 до 4 август - програмата на фестивала ще публикуваме в следващия брой на вестника.

ТЕАТЪР На 31 юли в читалище “Васил Левски” в кв. Каменица ще бъде представен юбилейният спекатъл с участието на Стоянка Мутафова “Парижки лудории” по комедията на Жан Клод Дано. Билетите са с цена 10 лева и се продават на касата на читалището.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай