Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.07.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.07.13
Публикувано 2013-07-23 10:19:13 от Темпо

СЕСИЯ Юлското заседание на Общински съвет - Велинград е насрочено за 25 юли, като в дневния ред са включени над 30 точки. Съветниците ще направят отчет за своята работа през първото полугодие, ще обсъждат Интегрирания план за градско развитие, маломерните паралелки в общинските училища през новата учебна година, програми за младежта и превенция на наркотичните зависимост и ще гласуват процедури за отдаване под наем и продажба на общинско имущество. Ще бъдат разгледани отчет за събираемостта на местните данъци и такси, информация за текущото изпълнение на бюджета на общината и за водените от общината съдебни дела.

ПОДПИСКА В края на изтеклата седмица и във Велинград стартира подписка в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Подписите се събират в центъра на Лъджене.

СЪДИЯ Висшият съдебен съвет обяви конкурси за първоначално назначаване на съдии в районните съдилища. В Районен съд - Велинград има един свободен щат за съдия, а писменият изпит на кандидатите ще се проведе на 26 октомври 2013 г.

СРЕЩА На 19 юли новият областен управител Иван Йорданов и заместниците му Диана Варникова и Юмер Хамза проведоха първа работна среща с кметовете на общини от Пазарджишка област. Обсъдени са готвените промени в Закона за обществените поръчки, по-бързото разплащане на общините с фирмите, проблемът с регионалното депо за битови отпадъци, предстоящи ремонти на пътища в областта и др. Следващата работна среща ще бъде в края на септември в Стрелча.

РАЗРЕШИТЕЛНО Със своя заповед кметът на община Велинград Иван Лебанов прекрати разрешителното за водовземане от извор “Власа” на Основно училище “Христо Ботев”, считано от 1 юни 2013 г. Разрешителното е издадено през 2009 г. от Министерството на околната среда и водите. То се прекратява, за да може кметът да издаде ново разрешително и училището в кв. Каменица да може да ползва водата безвъзмездно, след като извор “Власа” вече се стопанисва от общината.

ОДИТ Община Велинград отправи публична покана за независим финансов одит по три проекта, които са в ход. Одитът ще извършва проверка на разходите и спазването на правилата на ЕС по проектите за социална инфраструктура за деца и младежи, за ремонт и оборудване на общинската болница и за въвеждане на енергийна ефективност в училища и детски градини. Общата прогнозна стойност на поръчката е 27 800 лева, а срокът за подаване на офертите изтича на 29 юли 2013 г.

ДЪРВОДОБИВ Две фирми спечелиха конкурсите за дърводобив от общинския поземлен фонд, организирани от Община Ракитово: “Кос Хол” - Костадин Холянов печели единия конкурс с оферта 12 000 лева, а костандовската “Еделвайс” - Асан Клашнов е победител в другата процедура с оферта 31 680 лева.

ТУРНЕ Фолклорният ансамбъл “Овчарска песен” към читалището в Дорково взе участие в международен фестивал в хърватския град Велика Горица. Дорковци се завърнаха с диплом и плакет да участие плюс награда за изпълнение на изворен фолклор. Читалището и кметството вече са в трескава подготовка за тазгодишния международен фестивал за автентичен фолклор, на който Дорково ще бъде домакин от 2 до 4 август - програмата на фестивала ще публикуваме в следващия брой на вестника.

ТЕАТЪР На 31 юли в читалище “Васил Левски” в кв. Каменица ще бъде представен юбилейният спекатъл с участието на Стоянка Мутафова “Парижки лудории” по комедията на Жан Клод Дано. Билетите са с цена 10 лева и се продават на касата на читалището.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води