Велинград - online - Събор на здравето, свободните хора и пробудените души 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Събор на здравето, свободните хора и пробудените души
Публикувано 2013-07-30 09:34:25 от Темпо

Събор на здравето, събор на Духа и свободните хора, събор на всички пробудени души в името на здравословния живот - още много и различни определенията може да има за събитието, което доведе от 24 до 28 юли във Велинград много последователи на идеите за духовно и физическо здраве. Преди година съборът се проведе в местността Белинташ край Асеновград, а второ му издание бе открито вечерта на 25 юли на централния площад във Велинград. Много от участниците дойдоха облечени в бяло като знак за духовното им родство с Учителя Петър Дънов. Съборът започна с ритуално разчупване на хляб от лимец и с концерт на Поли Паскова.
Обичаната певица обяви, че пее на събора без хонорар, а в подкрепата на събитието бе и нейната лекция за лечебната сила на българската народна музика. За провеждането на събора съдейства и Община Велинград.
Голяма част от участниците в събора се настаниха в палатков лагер около параклиса “Свети Георги” в местността Гергевана над Велинград. Във всяка от сутрините на голямата поляна се събираха над 200 души, които посрещаха изгрева на слънцето. През дните на събора те провеждаха различни енергийни практики под ръководството на Георги Изворски и излети до места, на които е имало светилища, като Славееви скали, Острец и др.
Организаторите на събитието предложиха на всички интересуващи се изключително богата програма от лекции и семинари, които се проведоха в салона на читалище “Отец Паисий” и в двете зали в общината. Силата на българските билки, методи за себеизцеление, йога, медитация, рейки, юмейхо терапия, паневритмия, упражнения за хармонизация, цветолечение, хомеопатия, здравословен дом, здрави очи без очила, пътуване към себе си, лекции за богомилите като магове, лечители и посветени, за Терра Бесика или земята на Вярата - това е много малка част от темите, на които лекторите посветиха свои лекции и семинари.
Паралелно с това в туристическия информационен център се състояха творчески работилници и практически занимания, посветени на месенето на хляб с квас и лимец, изработката на свещи, предене, тъканае, рисуване на яйца с восък, а на палатковия лагер - за направата на домашен компост в градски условия и на кални топки за пречистване на водоеми.
Велинградчани и гостите на курорта добиха преки впечатления от Събора на здравето благодарение и на базара на открито, където бяха предложени различни здравословни, хармонизиращи и лечебни еко- и био-продукти, минерали, сувенири и др.
Съборът бе закрит с демонстрации на танци на централния площад, а преди това се обърнахме към организаторите на Събора на здравето Асен Асенов-Хермес и Силвина Пелопойчева с въпрос как са избрали Велинград за домакин на неговото второ издание. Ето какво споделиха за читателите на “Темпо”:
Асен Асенов-Хермес:
На България е нужен здрав дух, за да оцелее Обиколихме Гела, Пампорово, Смолян, след което се допитахме до Георги Изворски. В Чепинския край са били бесите, тук има около 20 светилища, които изследвахме заедно със Силвина. В центъра на Велинград има място, което фокусира енергията на всички светилища, разположени по околните върхове. В съчетание с водата като елемент на живота, това място не само повдига съзнанието на човека, но и помага за поддържането на здраве и добра кондиция. Когато е здрав, човек има много желания. Когато е болен, има само едно желание - да оздравее. Здравият човек може да се развива духовно и да подпомага околните - това е най-съществената мисия на всеки от нас. На България е нужен здрав дух, за да оцелее. Да имаме усои, както казва Учителят Петър Дънов. Тук сме, за да развиваме устои.

Силвина Белопойчева:
Чепинската котловина е енергиен котлон
Аз съм импулсивен човек, чувствам кога ми се казва нещо, духът ме води в определена посока. Един приятел сподели, че е открил енергийна пирамида в местността Гергевана и по пътеката към лобното място на Вела Пеева. В Гела не намерихме всичко, което търсим. А във Велинград всичко се подреди с неочаквана лекота. С нас е и ясновидецът Георги Изворски, който вижда Чепинската котловина като енергиен котлон - енергията на светилищата от околните върхове оформя нещо подобно на спици на колело, които се събират в един център. Георги Изворски каза, че Велинград е много енергийно място. Хората, които дойдоха за Събора на здравето, са много доволни. Всеки намира това, за което е дошъл. Програмата също е много богата, дори хора, които са били на подобни събития в чужбина, казаха, че ние сме направили нещо изключително. постарахме палатковият лагер и всичките ни мероприятия да бъдат максимално щадящи природата, а енергията на това място да стане още по-чиста.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България