Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Курорт сме, ама не съвсем 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Курорт сме, ама не съвсем
Публикувано 2013-07-30 09:50:44 от Темпо

Гостите на града ни искат поне веднъж да посетят езерото Клептуза, за да се насладят на природния феномен. Многократно сме писали за неуредиците в парка и около езерата, за опасно рушащите се сгради и за надеждите на велинградчани най-сетне да се намери решение за бъдещето на Клептуза.

Докато очакваме общината да стартира обещания архитектурен конкурс за визията на Клептуза, нека се заемем с по-дребни детайли, които оставят неприятно впечатление у гостите на СПА столицата на Балканите. Още в началото на парка те се сблъскват с меко казано странното поставяне на различни информационни табели. Както се вижда и от снимката, двете табели са монтирани така, че предната пречи на другата: табелата с плана на парк “Клептуза” е пред табелата, описваща защитената местност. Вярно е, че задната табела е стара, мръсна, с изтрити букви и хич няма рекламна визия. Но отговорните фактори да решат дали ще я “пенсионират” и махнат, защото в настоящия вариант просто проблемът е заметен под килима (по-точно зад другата табела).
Друг уж дребен детайл: видът на автобусната спирка, който е огромно противоречие с факта, че това място е емблемата и символът на Велинград. Ако общината няма пари да приведе спирката поне в нормален вид, с даденото й по закон право може например да глоби политическите сили, които още чакат природата да почисти налепените от тях предизборни плакати. Грозната и мръсна барака също е за “пенсиониране”, а трябва да се сложи и читава табела за пещерата “Лепеница” - друг природен феномен, който искаме да покажем на туристите, но явно все още не сме се научили как да го правим.
“Европейци сме, ама не съвсем”, казва безсмъртният Алеков герой Бай Ганьо. “Курорт сме, ама не съвсем” - нека сами си го признаваме по-често, за да отстраняваме поне уж дребните камъчета, които все успяват да обърнат колата на туризма.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай