Велинград - online - Решават за Културния дом през август 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Решават за Културния дом през август
Публикувано 2013-07-30 09:53:19 от Темпо

На сесията на 25 юли 2013 г. общинският съветник Тома Пачалов предложи в дневния ред да бъде включено разглеждане на темата за Културния дом и Общинският съвет да измени взетото в края на 2011 г. решение за събаряне на сградата. Г-н Пачалов заяви, че е провокиран от вкарването на допълнителни точки в дневния ред и настоя съветниците да се произнесат по проблема, който вълнува множество велинградчани.

Председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова съобщи на съветниците, че областният управител Иван Йорданов е оспорил решението за събаряне на сградата като незаконосъобразно и Административният съд в Пазарджик е насрочил дело за 10 септември 2013 г. Повечето от съветниците застанаха на позиция да се изчака решението на съда.
От името на Инициативния комитет за спасяване на Културния дом неговият секретар Н. Малчева каза, че вече година и половина се чака Общинският съвет да се произнесе по темата. Тя подчерта, че Инициативният комитет е предприел много стъпки, включително и да сезира областния управител. В същото време на организираното обществено обсъждане за съдбата на Културния дом е присъствал само един общински съветник. Съветниците обвиняват гражданите, че не идват и не участват активно в сесиите на местния парламент, но какво да кажем ние, гражданите, за съветниците, които дори не уважиха с присъствие общественото обсъждане за Културния дом, попита г-жа Малчева.
Тома Пачалов още веднъж подчерта, че е важно Общинският съвет да се произнесе, за да изчисти имиджа си, след като през декември 2011 г. е бил подведен да гласува за събаряне на Културния дом. За да се спази правилника, той предложи и бе прието точката да се разгледа на предстоящата през август извънредна сесия.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води