Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 30.07.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 30.07.13
Публикувано 2013-07-30 09:55:15 от Темпо

ОТЧЕТ Съветниците приеха отчет за своята работа през първото полугодие на 2013 г. Като основен плюс на дейността на местиня парламент бе посочен фактът, че през отчетния период нито едно от взетите решения не е обжалвано по съдебен път. От името на Инициативния комитет “Да поработим за Велинград” София Ключкова заяви, че няма достатъчен контрол върху решенията и посочи като пример избраната комисия от съветници, която трябваше да следи за асфалтирането на дупките по улиците, но изобщо не успя да се събере. Г-жа Ключкова критикува и това, че кметът Иван Лебанов често не присъства на сесиите, а от ОА отговориха, че в тези случаи кметът писмено е упълномощил своите заместници.


ПАРАЛЕЛКИ Одобрени бяха самостоятелни маломерни паралелки за новата учебна година, за които общината ще осигури допълнително финансиране. В СОУ “Христо Смирненски” в Света Петка ще има 1 маломерна паралелка, в ОУ “Иван Вазов” в Пашово ще са 6, в СОУ “Васил Левски” във Велинград и СОУ “М. Драгинов” в Драгиново - по две паралелки. Маломерни полудневни групи ще работят към детските градини в Бирково и Чолаково.

МЛАДЕЖИ Общинският съвет гласува “Декларация за достъп на младите хора до култура”, която е част от национална кампания за по-добър достъп на младежите до културни и образователни събития и продукти. Утвърдена бе структура на Общински консултативен съвет - младеж, чийто председател ще е зам.-кметът Исмет Бабучи, а зам.-председател общинският съветник Васил Аврамов. В 11-членния съвет ще има и представител на Общинския младежки парламент, след като той организира дейността си. Съветниците приеха програма за младежта в община Велинград за периода 2013 - 2015 г. и годишен план за 2013 г., както и отчет и програма за превенция на наркотичните зависимости.

ГРАДИНА Една целодневна група в ЦДГ “Еделвайс” във Велинград бе преборазувана в две полудневни групи. Така детската градина ще може да обхване подлежащите на задължително обучение 5-годишни деца.

ПЛАН След подробна презентация от главния архитект Тодор Енев и директор “Европейски програми” Радка Русева Общинският съвет одобри Интегрирания план за градско възстановяване и развитие с включените към него програми, ПУП, технически задания и документи. Гласуването от местния парламент е етап от утвърждаването на интегрирания план, на базата на който общината ще разработва проекти в периода 2014 - 2020 година и ще търси европейско финансиране за тях.

КОНКУРСИ Съветниците откриха тръжни процедури за продажба на имот в с. Абланица чрез явен търг и отдаване под наем за 5 г. на магазин на Пазара.v
ИНТЕРНЕТ Дадено бе разрешение на “ИДСОФТБГ” за изработване на схема за кабелно-въздушно разпространение на интернет в селата Абланица, Биркова, Кръстава, Пашово, Рохлево и Света Петка.

ПОЖАРИ Общинският съвет одобри създаването на специализирани групи от работници и служители за гасене на пожари в общински горски фонд. Служителите и работниците към кметствата ще изпълняват ифункции за защита на горските територии от пожари, при спазване на изискванията за безопасност и определен със заповед поименен състав.

“УНИКАТ” Бургаската фирма “Кредо-Г 4” ще извърши за своя сметка благоустройство на прилежащия парк до Вельова баня. Съветниците одобриха проекта, който предвижда изграждане на баседка, детски площадки, пейки, парково осветление и подпорната стена на река “Луковица”, разрушена при наводнението през 2005 г. Общинският съвет даде разрешително за благоустройствените дейности при условие, че в района няма да се поставят огради и няма да бъде разрешена стопанска и търговска дейност. След приключване на проекта за благоустройство на парка поставеното оборудване ще бъде дарено на общината.

АВГУСТ Въпреки че по правилник август е ваканционен за общинските съветници, те ще заседават извънредно заради спешни решения във връзка с вече стартирали проекти. На 25 юли се проведе оперативно бюро, което насрочи сесията за 29 август от 16.30 часа, като комисиите ще заседават по-рано същия ден.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води