Велинград - online - Фестивал представя 30 музикални филма 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Фестивал представя 30 музикални филма
Публикувано 2013-08-06 09:50:36 от Темпо

От 7 август (сряда) във Велинград се открива Третият международен фестивал на музикалния филм на името на оперната легенда Николай Гяуров. Организатори са Международната фондация “Проф. Петър Детев”, Историческият музей и Община Велинград. Фестивалната програма ще бъде открита в 11 часа на 7 август пред паметника на Николай Гяуров, където ще прозвучат негови арии и приветствия от официалните гости. Жури на фестивала ще бъдат проф. Снежана Симеонова, Константина Гуляшка и Снежана Велева.

В рамките на 7 дни ще бъдат показани над 30 музикални филми, 6 музикални клипа, 2 живи предавания по видео-конферентна връзка, специална детска музикална програма. Всяка вечер на площада, на открита лятна сцена ще бъдат показвани разнообразни музикални прожекции. Откриването е със знаменития оперен спектакъл от Арена ди Верона “Набуко” с незабравимата Гена Димитрова в ролята на Абигейл, с Димитър Петков като Закария и плеяда оперни величия, под акомпанимента на оркестъра и хора на Арена ди Верона и балетната му трупа. Постановката е предоставена любезно от Италиански културен институт. Следват рок-операта “Исус Христос Суперстар”, “Танците на Стария Пловдив”, “Към балетния Олимп” и ред други.
Фестивалът ще отбележи годишнините на “Софийски солисти” и на училището по фолклорни изкуства в гр. Котел. Ще запознае своята публика с младите таланти от конкурса “Панчо Владигеров” и балетния конкурс във Варна, ще се докосне до живите филмови портрети на Калинка Сгурова, Николина Тадаръкова и пр. Нови форми като флаш моб и стереоскопичното музикално кино ще могат да бъдат видяни. Специално място на фестивала е отделено на усилията за приобщаване на хора с увреден слух към силата на музикалното изкуство.
Конкурсът “Велинград избра” ще популяризира успехите на българските творци в трудното изкуство на клипа.
Утвърждава се и специализираната музикална програма за деца. На живо от Чикаго те ще контактуват с връстниците си от Детско студио “Телевизионери”, които ще интервюират тамошните българчета, участващи в Първи детски фолклорен фестивал “Чикаго 2013”. Пак на живо, само че от Канада, великолепната българска цигуларка Елмира Дърварова - първата и единствена досега жена-концертмайстор на Метрополитен опера в Ню Йорк, ще разкаже спомените си за творческата работа с Николай Гяуров там на съгражданите му във Велинград.
И накрая, музикална шатра, изградена досами лятната сцена на площада ще увлича във фестивалните магии в директен досег с публиката. Цялата програма ще се излъчва и директно на сайта www.bgmusicalheritage.com.
От организаторите на фестивала

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води