Велинград - online - Дорково с изход, Костандово със спортна зала 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Дорково с изход, Костандово със спортна зала
Публикувано 2013-08-06 10:15:18 от Темпо

На 1 август 2013 г. областният управител Иван Йорданов и кметът на община Ракитово Любомир Петков направиха символичната първа копка на двата строителни обекта на територията на община Ракитово. Проектът включва рехабилитация и реконструкция на общинския път Дорково - Дъното и изграждане и реконструкция на съществуваща спортна зала в Костандово и се финансира от ОП “Развитие на селските райони” със сумата 5 588 108 лева.

Пред сградата на спортната зала в Костандово водосвет отслужиха отец Георги от местния храм “Св. Константин и Елена” и отец Александър от църквата “Св. пророк Илия” в с. Дорково. След ремонтните дейности обектът ще се превърна в многофункционална зала за волейбол, баскетбол и борба.
Реконструкцията на общински път PAZ-1181 в участъка от село Дорково до местността Дъното на язовирна стена Батак е с дължина 10 километра и 602 метра. “Това е най-значимият проект за с. Дорково за последните три десетилетия, пожелавам успешна работа на строителите и да завършат обекта в указания срок”, каза областният управител Иван Йорданов и лисна менчето с вода и здравец. “С реализацията на този проект Дорково няма да бъде вече село без изход, чрез него се отваря пътят към местността Дъното и културни забележителности като палеонтологичното находище и средновековната крепост Цепина”, каза в приветствието си кметът на Ракитово Любомир Петков.
На церемонията присъстваха кметовете на Костандово и Дорково Ясен Шишеков и Николай Ковачев, общински съветници, местни жители и представители на фирмата изпълнител “Пътстрой ООД” - Пазарджик.
Току-що стартиралият проект бе спечелен от община Ракитово още през пролетта на 2010 г., но така и не започна заради грешки в обществената поръчка, допуснати от предишната управа. Сега крайният срок за новия път на Дорково и спортната зала в Костандово е 2014 година.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола