Велинград - online - Панорама на българския музикален филм 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Панорама на българския музикален филм
Публикувано 2013-08-13 09:08:12 от Темпо

6 авустовски дни и вечери във Велинград минаха под знака на Третия международен фестивал на музикалния филм “Николай Гяуров”.
Събитието бе открито на 7 август пред паметника на големия оперен певец. “Велинград заслужава да бъде трибуна за оживен културен живот”, каза зам.-кметът Исмет Бабучи и благодари на организаторите от Международната фондация за българско наследство “Проф. Петър Детев” и Историческия музей. Директорът на фестивала Йордан Детев подчерта, че изключително богатата програма представлява истинска панорама на българския музикален филм.
Фестивалът се развива, тази година новото бе информационна шатра на центъра, музикална вечер за малките зрители и гласуване за най-харесван музикален клип. За първи път бе направен и видеомост, благодарение на който цигуларката Елмира Дърварова разказа свои спомени за съвместните си участия в “Метрополитен опера” с Николай Гяуров. А Йордан Детев обеща, че не е далеч времето, когато в рамките на фестивала във Велинград ще видим “на живо” и много от останалите приятели на оперния бас номер едно в света. Поздравителен адрес изпрати председателят на фестивалното жури проф. Снежана Симеонова. Според нея вълшебната планина Родопа е най-подходящият дом на фестивала на музикалния филм.
Фестивалът протече на две сцени - дневна и вечерта. Дневните прожекции в Къщата на Цвета бяха открити с филма “Градът и неговите солисти”, посветен на 50 години от създаването на “Софийски солисти”. В програмата бяха включени филми за създателите на мюзикъла “Чикаго”, за музиката в космополитния Амстердам, за Нешка Робева и нейния спектакъл “Среща в спомена”,за народната певица Калинка Сгурова и ансамбъл “Пирин”, за училището за узкуства в Котел, за конкурса за млади цигулари и пианисти “Панчо Владигеров” и др.
Вечерната сцена под наслов “Филмови музикални нощи” бе открита с операта “Набуко” - филмиран спектакъл от “Арена ди Верона” с участието на Гена Димитрова и Димитър Петков. Зритеилте видяха още рок операта “Исус Христос Суперзвезда”, “Танците на Стария Пловдив”, “Към балетния Олимп”, “Мамма миа” и мюзикъла “Питър Пан”.
Много приятни емоции за детската аудитория предложи детската музикална вечер. На 9 август на лятната сцена до хотел “Рич” най-малките зрители се веселиха с детски анимационни филми и рок-операта “Така ще бъде”.
Фестивалната програма бе удължена с един ден и отличените филми бяха наградени на 12 август.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай