Велинград - online - Сцена на изява на талантливи младежи с увреждания 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Сцена на изява на талантливи младежи с увреждания
Публикувано 2013-08-13 09:10:40 от Темпо

Фондация “Старт”, Българската национална телевизия и Община Велинград организират Международния музикален фестивал “Надмощие на духа” - сцена за изява на талантливи младежи с увреждания. Фестивалът ще се проведе на 21 и 22 септември 2013 г. във Велинград с участието на изпълнители от България, Русия, Турция и Азербайджан.

Фестивалът се провежда под патронажа на Министерството на културата с конкурсен характер и професионално жури. Всеки, който е на възраст от 5 до 35 години и притежава музикален талант, може да участва в Международния музикален фестивал “Надмощие на духа”. За целта е необходимо да изпрати до 31.08.2013 г. свой аудио запис, кратка автобиография и телефон за обратна връзка на адреса на Българската национална телевизия.
Фондация “Старт” е учредена от Стефка Джонева и Кристина Александрова през 2007 г. Статуетката на Музикалния фестивал “Надмощие на духа” е изработена от Рая Георгиева и представлява стилизирана нота - човек, победил стихиите и окрилен от музиката да продължи напред. Песента “Небесна нота” по текст на Мая Дългъчева е химн на фондация “Старт”, сътворен от композитора Хайгашод Агасян и с аранжимент на Светослав Лобушки.
Главната цел на фестивала е да утвърди мястото на хора с различна степен на увреждане и музикално-творческа дарба в обществения и културен живот и да затвърди идеята за духовна близост с физически различните с помощта на изразните средства на музиката и изкуството. “Желанието ни е да наложим промяна в обществената нагласа към таланта на хората с увреждания, да ги изведем на предна позиция и покажем като пълноценни и равностойни партньори на своите връстници.”, споделят организаторите.
За реализирането на тази нелека задача е нужна подкрепа и помощ. Фондация “Старт” предварително благодари на всички, които дарят средства за провеждането на фестивала:
Банка ДСК гр. София п.к. 1036, ул. “Московска” № 19/ ул. “Г. Бенковски” № 5, BGN / BG37STSA93000018762231 / BIC: STSABGSF
Наградените участници във фестивала “Надмощие на духа” ще бъдат поканени да се включат в Коледния концерт под наслов “Небесна нота”, който фондацията организира в НДК с подкрепата на известни изпълнители. Фондация “Старт” провежда и ежегоден конкурс по изобразително изкуство “Четирите годишни времена”, като най-добрите рисунки на хора с увреждания намират място в издаван от нея годишен календар.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай