Велинград - online - Любовта към Лятното кино е жива 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Любовта към Лятното кино е жива
Публикувано 2013-08-13 09:15:36 от Темпо

“Видяхме бившето Лятно кино във Велинград. Гледката е неприятна, но е приятно, че зрителите са тук и че любовта към Лятното кино е жива” - това казаха от екипа на Българската национална телевизия, осъществил гостуването на пътуващото лятно кино във Велинград.
Белият екран на сцената на площад “Николай Гяуров” привлече вниманието на десетки хора вечерта на 9 август.
Хубавите спомени за Лятното кино доведоха по-възрастните. Желанието да видят нещо различно от познатия екран на телевизора, компютъра или таблета доведе младите. Вместо със семки, както навремето, зрителите седнаха около сцената с пуканки в ръка и изгледаха новите български филми “Шопинг” и “Кецове”.
Коментарите за преживяното бяха различни. “Не е същото като едно време”, смятат хора от поколението, израснало с посещенията на Лятното кино. На площада пак гледаш кино под звездите, но наистина не е същото, защото паралелно някой си купува царевица и сладолед, приятели се срещат и разговарят, деца тичат във всички посоки... В същото време е факт, че огромен брой хора, които скоро не са гледали филм на голям екран, получиха възможността да го направят и останаха доволни от разнообразието в лятната вечер.
Екипът на БНТ подготви и репортаж за гостуването и за историята на киното във Велинград. В читалище “Отец Паисий” секретарят Иван Стоянов показа старата прожекционна зала и афиши от филми, чиито ленти са въртени тук през годините. Гостите бяха впечатлени от джаз и рок клуба “Под сцената”, който от това лято също излъчва “на голям екран”, използвайки стената на Централната поща. Много снимки екипът на БНТ направи и на Клептуза, а посещението на руините от Лятното кино бе показателно за състоянието на летните кина не само в България, а и на много други места в страната. Кратки репортажи за пътуващото лятно кино във Велинград ще гледаме в сутрешния блок и новините на БНТ.
Кметът Иван Лебанов изпрати до БНТ поздравителен адрес, в който от името на велинградчани благодари, че с включването на Велинград в кампанията сме станали част от съживяването на лятното кино в България.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай